10 vragen voor Joos Gysen

In deze gekke tijden blikken wij toch graag eens vooruit. Wat brengt de toekomst voor onze zaakvoerder Joos Gysen? We stelden hem 10 vragen om eens te polsen hoe het met hem gaat.

1) Hoe is het met Mondea?

We kijken uit naar 2021, we verwachten al snel de 55ste Mondeaan te verwelkomen en we hebben nu al meer projecten opgestart dan halverwege vorig (record)jaar. Het gaat goed, het is een plezier om zo een fijne organisatie te mogen leiden.

2) Waar kijk je nog naar uit op professioneel vlak?

De synergie tussen Mondea en Servantes is fantastisch uit de startblokken geschoten. Ik kijk uit naar het verdere verloop en natuurlijk de bevestiging dat we goed bezig zijn.

3) Wat vind je van de regiovorming?

We lezen dat de Vlaamse regering orde gaat scheppen in de vele intergemeentelijke samenwerkingsverbanden. We vinden dat een goede zaak, schaalvergroting is noodzakelijk voor veel Vlaamse gemeentes, maatwerk is wenselijk zolang het niet tot versnippering leidt. Ik ben benieuwd wat het zal geven in de praktijk.

4) Zie je hier kansen in voor Mondea?

Als optimalisatoren van lokale besturen werken we graag mee aan de gemeente van morgen. Hierbij hebben we altijd al oog gehad voor de bredere bestuurlijke context en in een aantal projecten hebben we al sterke samenwerkingsverbanden opgezet. We staan klaar om de besturen die hun bestuurskracht willen vergroten bij te staan.

5) Mis je de Mondeanen niet?

Zeker en vast, zelf werk ik wel nog vanuit het Mondea-kantoor. We hebben besloten om dit kantoor op te frissen en uit te breiden. De verbeteringswerken zijn al in de laatste fase. Ik zou het geweldig vinden moesten we de opening van de nieuwe ruimte met alle Mondeanen kunnen vieren.

6) Mondea is meer dan het merk voor de ondersteuning van besturen?

Volgende week worden aan het kantoor in Mechelen de eerste wijnranken geplaatst. We hopen binnenkort onze eigen Mondea wijn te mogen aanbieden. Wijn is een mooi symbool. Het transformeert van druif in drank. Drank die je met verstand moet hanteren, anders loopt het wel eens wat minder goed af ?

7) Wat is het eerste dat je gaat doen als de coronacrisis voorbij is?

Zoals zovelen: al die verwaterde fysieke contacten inhalen en zeker eens goed op stap gaan.

8) En op professioneel vlak?

Direct een incubator organiseren om iedereen – en zeker de nieuwe Mondeanen – eens te zien en samen een feestje te bouwen.

9) Hoe is het nog met je volleybalploeg, Tectum Achel?

Onze Mondeanen Tim Smit en Max Staples hebben samen met hun ploeg op zondag 28 maart een ticket voor Europa kunnen bemachtigen. Ik ben een trotse voorzitter!

10) Om af te sluiten, wat is jouw levensmotto?

Delen is vermenigvuldigen