Groeimanager

Projectomschrijving

In Grimbergen ging Claudia aan de slag als groeimanager bij de dienst Vrije Tijd. Haar functie daar was vooral het ondersteunen van verenigingen in (moeilijke) coronatijden. Zo was zij hun eerste aanspreekpunt voor alle corona-maatregelen en zorgde ze ervoor dat het subsidiekader van het noodfonds werd uitgewerkt en opgevolgd. Claudia ondersteunde hen zowel materieel (zoals bijvoorbeeld met een hygiënebox, openluchtlocaties en een online verkoopplatform) als met kennis & een luisterend oor.

Testimonial

“De corona-crisis bracht een pak uitdagingen met zich mee voor onze dienst Vrije Tijd. Vooral toen de maatschappij met mondjesmaat weer openging, zaten we met de handen in het haar.

De wijzigende maatregelen voor het verenigingsleven volgden elkaar op, de interpretatie van wat wel en niet mocht bleek een huzarenstuk. De dienst verdronk  in de maatregelen en tientallen vragen van verenigingen die het ook allemaal niet meer wisten.

We namen contact op met Mondea en legden onze problematiek voor. Al snel kon Claudia Haenen bij ons starten als “groeimanager”. Claudia was voortaan diegene die voor de Grimbergse verenigingen alle regelgeving opvolgde, interpreteerde en pasklaar vertaalde in antwoorden op de vele vragen, steeds met veel enthousiasme. Maar ze deed meer, ze dacht constructief mee met de verenigingen om binnen het kluwen van maatregelen toch maximaal de werking te kunnen verderzetten. Ook voor onze eigen werking (openstellen sporthallen, speelpleinwerking, …) adviseerde ze ons op basis van de permanent wijzigende corona-maatregelen. Het betekende qua werkdruk voor onze dienst enorm veel dat alles m.b.t. corona werd opgevolgd door 1 persoon én de verenigingen hadden al die tijd 1 vast contact waarbij ze terecht konden met al hun vragen. Dat werd door de verenigingen ook enorm geapprecieerd. We hebben de samenwerking met Claudia echt als een meerwaarde ervaren.”

Ann Bracke - Diensthoofd Vrije Tijd