Aanje Kints

Team groeiende organisaties

Aanje Kints is senior expert binnen Mondea. Alvorens bij Mondea aan de slag te gaan, heeft zij diverse rollen opgenomen in de non-profit sector.

Voor haar komst naar Mondea was Aanje aan de slag als diensthoofd organisatie bij de gemeente Zulte (2010-2022). Zij stond daar in voor de coƶrdinatie en de leiding van de algemene administratie (personeel, secretariaat, ICT, communicatie en GIS) en de dienst schoonmaak. Zij nam een actieve rol op bij de uitwerking en de coƶrdinatie van het algemeen HR-beleid (o.a. opmaak rechtspositieregeling, arbeidsreglement, deontologische code, reglement tijdsregistratie, uniformiseren selectieprocedures, uitwerken en implementeren van een opvolgings- en feedbacksysteem, …). Daarnaast had zij ook een ondersteunende bredere juridische rol zowel voor de algemeen directeur als voor de diverse diensten van gemeente en OCMW (o.a. redactie diverse overeenkomsten, juridisch advies in diverse dossiers, …).

Sinds 2011 is zij actief als auteur en docent bij Uitgeverij Vanden Broele. Maandelijks schrijft zij een actuele bijdrage rond personeelszaken in de nieuwsbrief HRM Connect. Als expert personeelszaken heeft zij diverse publicaties op haar naam staan. Bovendien geeft zij regelmatig toelichting aan medewerkers in het werkveld.

Haar voeling met HR kreeg ze mee in haar functie als juridisch adviseur bij diverse sociale secretariaten, nl. Easypay (2008-2010) en CipalSchaubroeck (2001-2008). Het zoeken naar oplossingen voor personeelsvragen van lokale besturen stond centraal in deze job. Daarnaast volgde zij ook de ontwikkelingen op die een impact konden hebben op het loonpakket en werkte hiervoor samen met de software-ontwikkelaars. In deze functie gaf zij zowel inhouse als open opleidingen.

Voorheen was Aanje aan de slag als advocaat aan de Gentse balie. Hoewel haar specialisatie vooral in personen- en familierecht opgebouwd was, was zij een all round advocaat die voor de diverse rechtbanken en hoven de belangen van haar cliƫnten verdedigde.