Annemarieke De Knijf

Team groeiende organisaties

Annemarieke studeerde Handelswetenschappen met de afstudeerrichting HRM aan de HUB. Ze begon haar carriĆØre bij Randstad Dienstencheques als consultant.

In 2012 maakte ze de overstap naar de Federale Overheid om aan de slag te gaan als Inspecteur bij de POD Maatschappelijke integratie. Ze kwam daarbij dagelijks in contact met OCMWā€™s in het kader van inspecties. Naast het uitvoeren van inspecties op diverse materies binnen het OCMW zet de inspectiedienst ook in op het coachen en begeleiden van OCMWā€™s voor het beheren van de Federale materies waarvoor de dienst bevoegd is.

Na 8 jaar als inspecteur groeide Annemarieke door naar de functie van diensthoofd. Binnen deze functie stond ze in voor de organisatie, begeleiding en coƶrdinatie van het Nederlandstalige team van inspecteurs die de inspecties in heel Vlaanderen uitvoeren. Als diensthoofd was ze ook lid van de staf van de organisatie ter ondersteuningĀ  van het directiecomitĆ© en de voorzitter. Verder gaf ze regelmatig advies aan interne en externe stakeholders. Ze zette actief haar schouders bij interne projecten als de automatische kruising van de KSZ-stromen, opstellen van een risicofactor/meting voor de dienst inspectie, het uitwerken van het personeelsplan en de methodologische uitwerking van de procesanalyses die worden uitgevoerd in OCMWā€™s.