Jan Boutsen

Team sterke technische organisaties

Jan Boutsen is manager total waste management, gastdocent reverse logistics en legt zich al jaren toe op de circulaire economie en duurzaam ondernemen.

Na zijn studies startte hij onmiddellijk als zelfstandig ondernemer en gedurende een twintigtal jaren baatte hij ondernemingen uit in diverse richtingen zoals een golf & countryclub, een gastronomisch restaurant, een wijnhandel, een wijnconcept, een brasserie, consultancy-activiteiten en zo meer.
Na zijn ondernemersperiode startte Jan een tweede carrière als manager bij Carrefour specifiek voor de hypermarkets in de foodafdelingen. Hier stuurde hij teams aan van 5 tot 25 medewerkers. Na enkele jaren maakt hij de overstap naar CRH/Intergamma met de bouw en opstart van de winkel in Sint-Niklaas. Daarna legde hij zich toe op enkele winkels die ondermaats presteerden om deze na analyse en dagdagelijkse leiding weer op corporate niveau te brengen.

Zijn volgende carrièrestap maakte hij richting Van Gansewinkel groep (nu Renewi) waar hij snel doorstootte naar kaderlid en later Leadershipmember UK voor Renewi plc. Hij begon als sitemanager voor de twee sites in de haven van Antwerpen, plantmanager van de site Kampenhout, area manager voor de Kempen, detacheringsmanager en tot slot manager secondments Be waar hij operationeel en totaal verantwoordelijk was (TWM) voor een 50-tal grote klanten zoals Nike, BASF, Exxon, Esso, Bombardier, NAVO, KUL, NHA, Punch Power train, J&J, ZF, Sabena Technics, Baxter, …. Als contactpersoon voor VGW en Renewi bij Voka, Etion en andere organisaties deed hij veel ervaring op in reverse logistics, circulaire economie en duurzaam ondernemen, had hij regelmatig contacten met overheden en werkte mee aan Vlajo en Stem-projecten (ondernemers voor de klas). Daarnaast is hij ook ambassadeur van het Vlaams centrum voor kwaliteit(zorg), sinds 2018 in zelfstandig bijberoep.

Deze en andere organisaties doen regelmatig beroep op de expertise van Jan. Daarnaast wordt hij gevraagd voor jury’s in klas- (mini-ondernemingen) en andere projecten.
Jan was directeur Facility bij Motena (AGB zorgbedrijf Roeselare) en verantwoordelijke voor het technisch uitvoerend team patrimonium van de stad Hoogstraten. Momenteel begeleidt Jan de uitvoeringsdienst van de stad Hoogstraten.