Luk Gladines

Team sterke technische organisaties

Na zijn studies Politieke en Sociale Wetenschappen, ging Luk Gladines aan de slag bij Massive (nu Philips).
Door zijn leidinggevende en organisatorische capaciteiten werd Luk betrokken bij een aantal transitieprojecten zoals de sluiting van oude vestigingen. Luk deed er veel ervaring op in projectmanagement en change management. Zijn Greenbelt opleiding kwam in deze bijzonder van pas. Luk kent als geen ander het belang van de administratieve en communicatieve opvolging van dergelijke projecten.

In 2013 kondigde Philips een nieuwe reorganisatie aan waarbij logistieke en productiemiddelen werden verplaatst naar het oosten. Luk zag het als een opportuniteit om een nieuwe richting in te slaan. Vanuit zijn interesse in duurzaamheid, kwaliteit en milieu vatte hij in 2013 een Master in de milieuwetenschappen aan.
Na zijn studie nam Luk in 2015 een nieuwe rol op als consultant grondgebiedszaken bij lokale besturen, zowel in leidinggevende als in deskundige rollen. Tijdens diverse opdrachten als interim-manager bij onder meer de gemeenten Mol, Berlaar en Grimbergen, begeleidde hij het departement grondgebiedszaken. Luk zorgde voor de continuïteit van de dienstverlening en voor het tempo in lopende projecten. Hij verankerde de principes van goede organisatiebeheersing in de diensten. Bij opdrachten in het OCMW Halle, OCMW Turnhout of gemeente Putte werkte hij als deskundige op dossiers rond milieubeleid, patrimoniumbeheer, openbaar domein, vergunningen en lokale economie.

Binnen de organisaties waar hij werkt, wordt Luk enorm gewaardeerd. Naast de projecten die hij tot een goed einde brengt, zorgt hij ook voor rust en structuur in het team. Hij kan binnen teams meerdere leiderschapsstijlen toepassen, weet medewerkers te motiveren en werkt aan hun professionele ontplooiing. Luk begeleidde verschillende gemeentelijke medewerkers tijdens evaluatie- en bemiddelingstrajecten. Zijn professionaliteit, kennis van zaken en heldere rapporteringen maken dat hij niet enkel door collega’s maar ook door superieuren wordt gerespecteerd. Opdrachtgevers ervaren zijn projectmatige benadering van multidisciplinaire opdrachten en aandacht voor kwaliteitszorg als een meerwaarde. Luk heeft een rustige gereserveerde persoonlijkheid, werkt detaillistisch en is enorm gedreven. Hij behandelt zijn projecten diplomatisch en weet hoe belangrijk het is om met alle stakeholders in overleg te blijven. Hij haalt voldoening uit de uiteindelijke realisatie van zijn doelen en het feit dat alle stakeholders meestappen in het verhaal.