Maarten Van Nieuwenhoven

Team sterke technische organisaties

Maarten Van Nieuwenhove is master in de industriƫle wetenschappen specialisatie bouwkunde.

Na zijn opleiding startte hij als EPB-verslaggever bij TOPCO bv te Herzele. Tijdens deze periode nam Maarten de energieprestaties van de woningen, appartementen, scholen in Vlaanderen, Brussel en Walloniƫ onder de loep. Na amper een jaar kreeg hij meer verantwoordelijkheid als stabiliteitsingenieur. Dit combineerde hij met zijn ruim vergaarde kennis als EPB-verslaggever om zo de bouwknopen in een project aanvaardbaar te maken. Startende bij verbouwingen van residentiƫle projecten bouwde hij aan de weg om uiteindelijk projectingenieur stabiliteit te worden, met verschillende uitdagende projecten: openbare aanbestedingen van schoolgebouwen, private middelhoge appartementsbouw, brugontwerp en residentiƫle woonprojecten. Dit bereikte hij in samenwerking met een team van jonge ingenieurs en tekenaars, die door hem werden aangestuurd om de vooropgestelde doelen te halen. In TOPCO bepaalt hij vandaag mee met het management, de bedrijfsvisie en de rendabiliteit van werkprocedures op korte en lange termijn.

Omdat bouwkunde nog meer zijn passie werd, richtte Maarten in 2018 studiebureau Blue Pepper vof op. Zo kon hij zijn kennis met nog meer mensen delen.

Maarten stelt zich ook beschikbaar bij zijn thuisstad Geraardsbergen. Hij treedt er op als stabiliteitsingenieur in het kader van de rampenbestrijding bij instortingsgevaar. Samen met de stadsarchitect bedacht Maarten het concept voor de instandhouding van de keermuur aan de Abdijvijver.

Tot slot treedt Maarten ook op als sapiteur voor gerechtelijke expertises, studiegebied bouwkundige gebreken.
Bij Mondea neemt Maarten de rol van projectmanager waar.