Nele Perdaens

Team sterke technische organisaties

In de schoot van Mondea begeleidt Nele Perdaens besturen bij de opmaak van bestekken voor PPS of DB-dossiers en neemt ze patrimoniumprojecten (inclusief technieken) op.

Bij haar vorige werkgever, Democo, coördineerde ze voornamelijk verschillende bouwteams tijdens de kandidatuur- en ontwerpfase, om na aanduiding als ‘preferred bidder’ in onderhandeling te gaan met de opdrachtgever. Na een eventuele gunning nam ze de taak op om de opdrachtgever in het bouwteam te betrekken. Zo filterde Nele misinterpretaties uit de dossiers en formuleerde ze een sluitend antwoord op de vragen en noden van de opdrachtgever. Het was Nele’s verantwoordelijkheid om dankzij een doorgedreven lean-filosofie tijdens de opeenvolgende fases, zelfs in engineering, de planning en het budget onder controle te houden en haar opdrachtgever te ontzorgen. Onder Nele’s impuls werd de eerder ongebruikelijke stap genomen om de lean-filosofie in de engineeringsfase toe te passen.  Die aanpak zorgde ervoor dat elke partij zijn eigen verantwoordelijkheid opnam.

Na de opmaak van het uitvoeringsdossier stond Nele de aankoopdienst bij om te waken over de afspraken met de opdrachtgever.

In opdracht van de provincie Oost-Vlaanderen nam Nele de projectleiding van de renovatiewerken van de provinciale technische school in  Eeklo op zich. Een grondige renovatie van gebouwschil en technieken moesten het verbruik van de school beperken. Na het afloop van dit EPC-project nam Nele de projectleiding voor het luik technieken op van het ontwikkelingsproject Komet in Mechelen.