Peter Vautmans

Team sterke technische organisaties

Peter Vautmans is master in de industriële wetenschappen (industrieel ingenieur bouwkunde) optie uitvoeringstechnieken en bodemsaneringsdeskundige.

Nadat hij in 1992 afstudeerde, deed Peter een eerste werkervaring op bij General Finish, een afwerkingsbedrijf uit het Leuvense waar hij de functie van werfleider en calculator combineerde. Al snel werd hij door NV Kumpen ontdekt en bouwde hij een carrière uit van werfleider over projectleider tot directielid. In 2001 startte Peter de afdeling Kumpen Renovatie Technieken, die hij uitbouwde tot markleider en ‘technology leader’ in de wereld van de sleufloze renovatie van riolen en waterleidingen.

Tussendoor ondersteunde hij ook projectleiders van uitdagende projecten zoals de bouw van aardgaspijpleidingen of de bodemsanering van alle Limburgse mijnterreinen.

In 2006 vond Peter het tijd om vol voor afwisseling te kiezen en werd hij eerst zelfstandige binnen de Kumpen group om vervolgens vanaf 2008 voor eigen rekening te gaan werken. Ook hier bouwde Peter een mooie reputatie uit als change manager in tal van bedrijven die doorheen een transitie gaan. Sinds 2018 heeft Peter de Mondea familie vervoegd en biedt hij zijn technische expertise, leiderschap en veranderingsvaardigheden aan binnen het team.