Pieter Verbist

Team sterke technische organisaties

Pieter Verbist is architect. Na zijn studies werkte hij tijdens zijn burgerdienst deels op de Sint-Lukas Werkgemeenschap (stedenbouw) en deels op het Sint-Lukas Archief (restauratie + archivering art-nouveauwoningen). Aansluitend leidde Pieter 19 jaar een eigen architectenbureau. Zijn focus lag voornamelijk bij particuliere werken met specialisatie renovatie en restauratie.
Daarna ging hij aan de andere zijde van het bouwen staan en draaide Pieter enkele jaren mee bij aannemingsfirma’s als projectleider en technisch directeur.

Voor de stap naar Mondea te maken, werkte hij als projectleider-architect voor het AGSO Antwerpen Patrimonium/Vastgoed.
Pieter bezit een brede expertise in bouwprojecten, bouwschade, brandschade en waardebepalingen en ook een brede interesse en kennis in groenvoorzieningen van ontwerp tot oplevering. Hij bouwde tot slot een ruime ervaring op binnen verschillende huisvestingsmaatschappijen.

Binnen Mondea neemt Pieter het management van bouwtechnische projecten voor zijn rekening. Hij staat in voor het opstellen en uitvoeren van projectplannen. Naast zijn uitstekende communicatieskills zet hij er zijn jarenlange ervaring en theoretische kennis van bouwtechnieken voor in. Zo zorgt Pieter ervoor dat de projecten niet alleen technisch goed lopen maar dat er ook maximaal wordt samengewerkt en dat projecten tijdig en kwaliteitsvol worden opgeleverd. Pieter treedt meestal op namens de bouwheer en laat aannemers, ontwerpers en stakeholders samen tot een succesvol project komen.

Pieter heeft binnen Mondea binnen de publieke sector zowel aan grote (huis voor actuele kunsten z33 te Hasselt) aan middelgrote (sporthal Lint) als aan kleiner projecten (Rumst, Knesselare, Aalter) gewerkt.