Sigrid Baeyens

Team groeiende organisaties

Sigrid Baeyens heeft meer dan 24 jaar ervaring binnen HR. Ze is sinds april 2018 freelance HR-consultant. In juni 2018 startte ze als externe recruiter voor de stad Hasselt. In de eerste maanden werd ze samen met een collega van het team werving en selectie verantwoordelijk voor de mutaties in het kader van de integratie tussen stad en OCMW Hasselt. Door het samensmelten van deze twee organisatie verloren een 40-tal medewerkers hun job. Samen met een collega lichtte ze alle betrokken medewerkers door en ging ze op zoek naar een nieuwe functie-invulling. Een project met succesvol verloop.

Samen met drie andere consultants is Sigrid verantwoordelijk voor de reguliere selectieprocedures, interne mutaties, bevorderingen en tijdelijke invullingen. Ze herschreven de RPR van Hasselt en brachten de doorlooptijd van de reguliere selecties terug van 9 tot 3 maanden. Vanuit een compententiegerichte benadering herbekeken ze de aanpak van de bevorderingen.
Met haar generalistische kennis kan Sigrid ingezet worden op HR-projecten in allerlei gebieden (learning development, absenteïsmebeleid, churn, exitbeleid, syndicale werking,…)

Door haar oprechte interesse in andere mensen weet ze ervoor te zorgen dat iedereen betrokken is. Haar manier van werken vindt een goede balans tussen de noden van de werkgever en deze van de werknemers. Sigrid wordt geprezen voor haar passie, enthousiasme en betrokkenheid. Ze is op haar best wanneer ze met mensen en situaties te maken heeft die om samenwerking vragen.