Search

Hallo, wij zijn MONDEA. Samen maken we publieke en social profit organisaties sterker.

Hoe gaan we te werk? Ontdek onze aanpak

Een traineeship bij Mondea, jong geweld aan zet!

Traineeship / Stage - Claudia Haenen (MONDEA)

Het is ondertussen bijna een traditie te noemen. Jonge, pas afgestudeerden die via een traineeship bij Mondea hun eerste stappen in het werkveld zetten. Dit omdat we geloven in de jonge generatie en hen graag wegwijs maken in de interessante wereld waarin we werken. Benieuwd naar het verhaal van onze trainee Claudia? We laten het haar zelf vertellen!

Een blik achter de schermen door onze trainee

“Ik ben Claudia Haenen ,22 jaar en kan nog doorgaan als ‘pas afgestudeerde’. Ik studeerde in juni 2019 af van mijn bachelor event- en projectmanagement aan de Arteveldehogeschool in Gent maar breide daar nog een jaartje postgraduaat digital content & journalism aan vast. In juni 2020 studeerde ik weer af en was ik klaar om te gaan werken. Mijn droom: gaan werken bij een organisatie als eventmanager en als ik het echt voor het zeggen had, in combinatie met communicatie. De werkelijkheid: een pandemie die ervoor zorgt dat de eventsector onbestaande leek.

De zoektocht naar een alternatief begon.

Via via kreeg ik een link doorgestuurd van de trainee-vacature van MONDEA. Ik had helemaal geen achtergrond in de publieke sector en kende een gemeente van de dienst burgerzaken waar ik om de zoveel tijd mijn identiteitskaart ging vernieuwen. Wél had ik ooit eerder al interesse gehad in een master bestuurskunde. Net zoals ik in 1001 domeinen interesse heb. Ik ging op gesprek bij Joos Gysen (zaakvoerder, nvdr.) en Karolien Dezeure (manager team groeiende organsiaties, nvdr.). Een traineeship werd omschreven als een intensief traject van 6 maanden met opleidingen, meelopen met senior experts, stilletjes aan eigen projecten doen… Ik had meteen een goed gevoel bij Joos & Karolien en de sfeer die in het MONDEA hoofdkwartier hing. Ik dacht: waarom niet? En ik sprong in het diepe. Een paar dagen later werd ik officieel ‘Mondeaan’ gedoopt en het avontuur kon beginnen.

De eerste dagen kreeg ik een spoedcursus ‘wat is een lokaal bestuur?’ van Joos en volgde ik enkele webinars. Die waren belangrijk, want eigenlijk wist ik nog niets van lokale besturen. Al snel mocht ik mee op projecten van Mondeanen. Na twee weken kwam mijn eerste eigen project er al aan. Ik mocht ‘groeimanager’ zijn in Grimbergen. Meteen een project dat he-le-maal bij mij aansloot. Het is een combinatie van communicatie, event- en projectmanagement. Op mijn lijf geschreven dus. Ik werd daar enorm goed opgevangen door het diensthoofd Vrije Tijd Ann Bracke en eerste schepen Philip Roosen.

Daarnaast mocht ik meelopen met collega Nele Moortgat in  Bekkevoort waar ik op korte tijd heel veel bijleerde van haar, maar ook hoe een lokaal bestuur nu eigenlijk in elkaar zit. Na een maand had ik al zoiets van: ‘Wat een super interessante wereld is dit!’. Er volgde nog interessante projecten, gesprekken, examens die ik mocht meevolgen…

 

Een traineeship bij Mondea? Dat is willen, kunnen én durven tegelijk’

Als trainee moet je zelfstandig genoeg zijn om werk te vragen en te zien, je volledig te kunnen smijten in een onbekende wereld en je grenzen zelf te bewaken. Het is echt als springen in het diepe, maar wel zeker zijn dat je alleen kan zwemmen.

Ik krijg bij MONDEA alle kansen om mezelf te ontplooien tot een echte Mondeaan. Er was ruimte om te leren en ook om fouten te maken. Dat hoort er nu eenmaal bij, maar iedere fout werd gezien als een leermoment. Geen verwijten, maar wel: vallen, feedback krijgen, opstaan en weer doorgaan. Ik heb ondertussen een project bij het team van Geert Drooghmans (manager team sterke technische organisaties, nvdr.) en voor het team van Karolien Dezeure ben ik nog steeds groeimanager in Grimbergen. Daarnaast werk ik mee aan de communicatie van MONDEA zelf, hier kan ik mijn creatief ei kwijt. Zowel met de managers als met mijn collega’s heb ik een goed contact. Ik kan hen allemaal bellen voor eender wat, ze staan altijd klaar om te helpen of om op mijn 1001 vragen te antwoorden. De maanden vlogen voorbij en ondertussen krijg ik mijn vast contract. “De kleine” van MONDEA, is al een beetje gegroeid.”

Ben jij pas-afgestudeerd, ondernemend en durf je springen? Ga voor een traineeship bij Mondea! Neem contact op met Joos Gysen via info@mondea.be of 0486 79 81 13

Ga direct naar de vacature

 

Overzicht van het artikel

Deze nieuwsberichten vind je wellicht ook interessant