Search

Hallo, wij zijn MONDEA. Samen maken we publieke en social profit organisaties sterker.

Hoe gaan we te werk? Ontdek onze aanpak

Juridische dossiers, specifiek in de non-profit sector, kunnen complex en tijdrovend zijn. Onze juridische ondersteuning biedt de expertise die nodig is om te zorgen voor correcte juridische documenten zoals de rechtspositieregeling, het arbeidsreglement, de deontologische codes, telewerkbeleid, reglement flexibel werken, fietspolicy... Ook de advisering of behandeling van complexe personeelsdossiers hoort tot onze dienstverlening.  

Onze aanpak

Onze expert analyseert de specifieke behoeften en biedt advies en oplossingen op maat.  
De opdrachten variëren tussen het updaten van juridische documenten naar aanleiding van gewijzigde wetgeving, het geven van advies op maat bij specifieke cases tot het vormgeven van een volledig nieuwe juridische basis (RPR, arbeidsreglement, ..) op basis van een vernieuwde HR-visie.  

Onze expert deelt, voor het maken van keuzes, enerzijds wetenschappelijke en juridische informatie, deelt best practices en advies vanuit de praktijkervaringen. Ook staan we stil bij de impact op de werking van de dienst HR, de rol van leidinggevenden, .. om de gevolgen van bepaalde keuzes goed in te schatten.  

Ook de onderhandelingen met vakbonden kunnen door onze expert opgenomen worden. 

Voordelen 

  • Risicobeheer: Minimaliseer juridische risico’s met deskundig advies en ondersteuning. 
  • Compliance: Zorg dat de organisatie voldoet aan alle relevante wet- en regelgeving. 
  • Praktijkervaring: Bespaar tijd en middelen door juridische kwesties snel en effectief aan te laten pakken door ervaren experts. 


Jouw contactpersoon voor juridische ondersteuning

Sara Temmerman is team lead HR bij MONDEA. Sara is gebeten door HR en bouwde een brede HR-ervaring op binnen de Vlaamse Overheid en bij lokaal bestuur Aalst. Sinds haar komst bij MONDEA heeft Sara reeds verschillende HR-teams in de publieke sector ondersteund. Sara is jouw aanspreekpunt voor HR-vragen.

Telefoon: +32 478 36 40 29
E-mail: sara.temmerman@mondea.be