Search

Hallo, wij zijn MONDEA. Samen maken we publieke en social profit organisaties sterker.

Hoe gaan we te werk? Ontdek onze aanpak

Project Z33 in Hasselt

Pieter Verbist - Project Z33

Onze Mondeaan Pieter Verbist is architect. Typisch voor architecten is hun eeuwige oog voor mooie creaties. Zo maakte hij er tijdens een van zijn bezoeken deze mooie foto die hierboven staat. Het is een doorkijk artwork in het museum Z33, waar hij als architect mede verantwoordelijk was voor de bouw van het museum.

Z33 staat voor Zuivelmarkt 33, de voormalige begijnhofsite van Hasselt. In 2002 groeide hieruit Z33, Huis voor Actuele Kunst. Sindsdien brengt het kunstencentrum actuele kunst en vormgeving samen met presentaties in de begijnhuisjes en Vleugel 58. Op 14 maart 2020 startte een nieuw hoofdstuk voor Z33, dat zich vanaf dan Huis voor Actuele Kunst, Design & Architectuur noemt. Het is het scharniermoment waar de organisatie de periode in de begijnhuisjes afsluit en verhuist naar de Bonnefantenstraat 1.

Vanuit het bouwteam coördineerde hij mee het bouwproces. Dat was geen sinecure onder meer door de verschillende partners  (Stad Hasselt, provincie Limburg en Vlaanderen). Dat is regelmatig wel eens balanceren op een slappe koord. Maar Pieter deed dat schitterend en nog steeds! Na de voorlopige oplevering in december 2019 werd Pieter door de Vlaamse overheid gevraagd de nazorg op zich te nemen.

Het filmpje geeft een mooie impressie van de werkzaamheden ?

Deze nieuwsberichten vind je wellicht ook interessant