Search

Mondeaan Charlotte Vandevijvere als interim-beleidsmedewerker in Avelgem

Hoe ziet een dag van een beleidsmedewerker eruit? Mondeaan Charlotte Vandevijvere is aan de slag als interim-beleidsmedewerker bij gemeente Avelgem. Ze neemt je graag mee in haar dagelijkse routine.

Koffietijd!

“Goeiemorgen! Mijn dag als beleidsmedewerker begint meestal rond 8u bij het koffieapparaat in het gemeentehuis van Avelgem. Mijn vertrouwde cappuccino doet gelukkig zijn werk: de eerste e-mails vliegen al snel de deur uit. Dankzij een goede mix aan projecten ziet elke dag er anders uit. Dat is wat de job ook zo boeiend maakt voor mij.”

De digitale toekomst van Avelgem

“In de ochtend staat er een overleg op de agenda in Kortrijk over het regionaal project ‘SHIFT’. Dit project focust zich op de digitale transformatie van lokale besturen. Samen met het managementteam en de IT-specialisten van Avelgem denken we na over de transitie naar een digitale toekomst en welke uitdagingen daarbij komen kijken. De trekkers van SHIFT organiseren opleidingen, workshops, cases en uiteenzettingen om deze overgang te vergemakkelijken. Ik volg het project en de regionale samenwerking op voor gemeente Avelgem en koppel regelmatig terug naar alle partners. Hoewel het een tijdsintensief traject is, zal het op lange termijn zijn vruchten afwerpen.

Na een boeiende voormiddag is het tijd voor een van mijn favoriete momenten van de dag: lunchpauze! Het is altijd fijn om even te ontspannen en leuke momenten en gesprekken te delen met collega’s. Smakelijk!”

Op weg naar een vlottere dienstverlening

“In de namiddag gaat mijn aandacht vooral naar het dienstverleningsconcept van de gemeente. Momenteel werken we aan een klantengeleidingssysteem waarbij burgers via een aanmeldzuil de juiste dienstverlening kunnen vinden. Deze digitale vernieuwing vereist een uitgeschreven proces, nauwkeurige opvolging met de leverancier en de implementatie van een geschikt softwarepakket. Heldere en doordachte communicatie, zowel naar klanten als medewerkers toe, is hierbij cruciaal.”

Omgevingsanalyse

“Mijn werkdag sluit ik af met de omgevingsanalyse, want ook Avelgem staat voor de start van een nieuwe beleidsperiode. In de omgevingsanalyse breng ik de omgeving van Avelgem en de grotere maatschappelijke tendensen in kaart, inclusief de behoeften van alle belanghebbenden, zoals burgers, verenigingen en ondernemingen. Deze omgevingsanalyse dient als instrument om beleidskeuzes te maken en vormt daarnaast een vertrekpunt voor het nieuwe meerjarenplan. De omgevingsanalyse is alvast afgewerkt en gaat binnenkort richting gemeenteraad ter goedkeuring.” 

“Zo eindigt mijn dag in Avelgem. Mijn koffietasje breng ik terug naar de vaatwasser en rij ik weer naar huis.”

Deze nieuwsberichten vind je wellicht ook interessant