Veerle Ribus

Team sterke technische organisaties

Veerle Ribus is senior expert binnen het team sterke technische organisaties bij Mondea. Ze is erkend als ruimtelijk planner en heeft een brede expertise opgebouwd inzake ruimtelijke planning, stedenbouw en project- en gebiedsontwikkeling.

Na het behalen van haar master in de geografie en haar diploma ruimtelijke planning in 2004 deed Veerle haar eerste werkervaring op bij streekontwikkelingsintercommunale Interleuven. Als planoloog en stedenbouwkundige zorgde ze voor de opmaak van ruimtelijke uitvoeringsplannen en ondersteunde ze de dienst ruimtelijke ordening in de gemeenten Hoegaarden, Huldenberg en de stad Diest. In de gemeente Bierbeek stond ze een tijdlang in voor het interim-management van de dienst ruimtelijke ordening.

In 2008 ging ze bij streekontwikkelingsintercommunale IGEMO aan de slag als projectmanager gebiedsontwikkeling. Gedurende 13 jaar stond Veerle in voor de ontwikkeling van diverse woonprojecten en bedrijventerreinen, uitvoeren van haalbaarheidsonderzoeken en de opmaak van ruimtelijke uitvoeringsplannen. Ze was onder andere verantwoordelijk voor de projectcoördinatie van woonprojecten in de gemeente Bonheiden en de stad Mechelen en kmo-zones in de gemeenten Duffel, Sint-Katelijne-Waver, Putte, Berlaar en Puurs. Daarnaast ondersteunde en coachte Veerle nieuwe collega’s rond project- en gebiedsontwikkeling. Ze ondersteunde ook tijdelijk de dienst ruimtelijke ontwikkeling in de gemeente Bornem.

Binnen IGEMO was Veerle het aanspreekpunt rond overheidsopdrachten en begeleidde ze collega’s bij het uitschrijven van bestekken en het opvolgen van plaatsingsprocedures.

Bij Mondea neemt Veerle zowel de rol van interim-manager als projectmanager waar.