Search

Hallo, wij zijn MONDEA. Samen maken we publieke en social profit organisaties sterker.

Hoe gaan we te werk? Ontdek onze aanpak

CitizenLab, Hoplr en MONDEA starten strategische samenwerking om lokale besturen te ondersteunen  

Partnerschap richt zich op verbeterde participatie van inwoners en gedragen beleid

MONDEA zet een versterkte samenwerking op met digitale participatiespecialist CitizenLab en buurtnetwerk Hoplr.

Deze samenwerking komt op een cruciaal moment – zes maanden voor de lokale verkiezingen – en zal steden en gemeenten in staat stellen om doortastender te zijn en beter beleid uit te werken, met hun inwoners.

Ondersteuning bij burgerparticipatie van A tot Z

Dit unieke partnerschap erkent de groeiende behoefte aan een grotere betrokkenheid van burgers bij beslissingen. Door de expertise in het betrekken van stakeholders van MONDEA te combineren met de bewezen participatietools en -methodes van CitizenLab en het constructieve socialenetwerkplatform van Hoplr, hebben lokale overheden snel toegang tot een compleet aanbod om burgers efficiënter en waardevoller te betrekken bij het maken van beleid.

"Deze totaalaanpak is nodig om vertrouwen te creëren, transparantie te garanderen en uiteindelijk tot een beter geïnformeerd en slagkrachtiger bestuur te komen.”
Aline Muylaert
Mede-oprichter van Citizenlab

Door samen te werken willen CitizenLab, Hoplr en MONDEA de impact van hun diensten op de verbetering van het werk van steden en gemeenten vergroten. 

“Slechts 34% van de burgers (cfr. Recente data gemeente- en stadsmonitor) vindt dat hun gemeentebestuur voldoende inspanningen levert om burgers te betrekken. De verwachtingen van de burgers op dat vlak stijgen. Lokale overheden slagen er niet altijd meer in om al die verwachtingen zelf in te lossen. Onze samenwerking kan hen dan ook meteen een duwtje in de rug geven.”, duidt Nele Moortgat.

We gaan voor blijvende impact

Met nog goed zes maanden voor de lokale verkiezingen komt dit partnership op een ideaal moment. Hoewel het vandaag al aanzienlijke voordelen kan bieden, ligt de focus op duurzame verandering.

“We zijn ervan overtuigd dat burgerparticipatie een integraal onderdeel moet worden van alle buurten. Door participatie laagdrempelig en op gemeenschapsniveau in te richten, verhoog je het bereik en de burgerbetrokkenheid significant.”
Jennick Scheerlinck
CEO Hoplr

We zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking een meerwaarde betekent voor de lokale besturen. “We stelden niet alleen vast als bedrijven over een gedeelde visie en waarden te beschikken maar geloven sterk in de kracht van een gebundeld verhaal. Onze drie bedrijven bouwden ondertussen elk op zijn terrein stevige expertise en ervaringen uit,” licht Aline Muylaert toe.

"Voor de lokale besturen kunnen we vanaf nu ook een totaalaanbod bieden op het vlak van participatie. De digitale participatietools van CitizenLab en het sterke buurtnetwerk van Hoplr zijn een mooie aanvulling op de begeleiding op het vlak van participatiebeleid en fysieke participatie die MONDEA aanbiedt aan de lokale besturen.”
Nele Moortgat
Team lead participatie MONDEA

“Burgerinitiatieven vertrekken vanuit de gemeenschap. Samenhangende buurten zijn hiervoor het belangrijkste ingrediënt. De wisselwerking tussen fysieke ontmoetingen en digitale tools versterkt het gevoel van toebehoren en is nodig om tot betekenisvolle burgerparticipatie te komen.” haalt Jennick aan.

CitizenLab, Hoplr en MONDEA delen niet alleen een visie op hoe je als lokaal bestuur tot effectief beleid komt, maar delen ook waarden zoals transparantie, duurzaamheid en inclusiviteit. Dit initiatief belooft een sterke synergie tussen de drie organisaties waar lokale overheden de vruchten van plukken.

Benieuwd wat deze samenwerking voor jouw organisatie kan betekenen? Contacteer Nele Moortgat via nele.moortgat@mondea.be of +32 486 76 66 89.

Deze nieuwsberichten vind je wellicht ook interessant