Search

Hallo, wij zijn MONDEA. Samen maken we publieke en social profit organisaties sterker.

Hoe gaan we te werk? Ontdek onze aanpak
Iris Depoorter - Consultant bij MONDEA
0473726460

Mondeaan in de kijker

Iris Depoorter

Iris Depoorter behaalde zowel een master in de geschiedenis als een master in de rechten. Binnen beide disciplines legde Iris zich telkens toe op de overheid. Eerst door de hedendaagse politieke en institutionele geschiedenis te bestuderen en daarna binnen de rechten specifiek te kiezen voor publiek en administratief recht. Deze bagage zet Iris dan ook graag elke dag in bij de verschillende opdrachten. 

Bij het begin van haar loopbaan zette Iris in de banksector haar schouders onder het project procesoptimalisatie. Daarna is Iris praktisch altijd actief geweest binnen de openbare sector. Eerst nam ze in het Brussels Parlement een leidinggevende en coördinerende rol op. Daar maakte ze ook kennis met verschillende interessante domeinen zoals financiën, lokale besturen, ruimtelijke ordening enz.  Daarna verkaste Iris naar het lokaal bestuur Grimbergen waar ze als afdelingshoofd ruimte (grondgebiedszaken) de leiding nam over zowel de technische diensten als de diensten ruimtelijke ordening, omgevingsbeleid en handhaving. Binnen de technische diensten behoorden zowel de technische uitvoeringsdiensten als de grote projecten tot haar verantwoordelijkheid. Iris was bovendien lid van het managementteam waardoor ze ervaring opdeed in het personeelsbeleid en het overheidsmanagement. Daarna nam Iris een kleine zijsprong naar de advocatuur, waar ze als advocaat gespecialiseerd was in het omgevingsrecht en de overheidsopdrachten. Tenslotte besloot Iris terug te keren naar het domein van de openbare besturen en werd ze voor MONDEA actief bij verschillende lokale besturen. 

 

Iris zet zich bij MONDEA in als interim manager bij diensten die zich focussen op grondgebiedszaken. Daarin zorgt ze voor de uitbouw van de organisatiestructuur, zet ze procesverbeteringstrajecten op, zet ze in op coaching van medewerkers en leidinggevenden en zorgt ze voor de beleidsvoorbereiding en -planning. Daarnaast begeleidt Iris lokale besturen in allerlei projecten binnen de diensten grondgebiedszaken en dit zowel bij de opstart van de projecten als bij het verder in goede banen leiden van projecten tot de uiteindelijke oplevering. 

Enkele projecten

Benieuwd naar de projecten van Iris Depoorter?
Neem eens een kijkje in het onderstaande projectenoverzicht.
JaarPlaatsProject
2023Dilbeekteamcoach patrimonium
2023Boortmeerbeekdiensthoofd openbaar domein
2021MeulebekeProjectopvolging
JaarPlaatsProject
2023Dilbeekteamcoach patrimonium
2023Boortmeerbeekdiensthoofd openbaar domein
2021MeulebekeProjectopvolging

Ondersteuning in de praktijk

Actief binnen volgende thema's