Search

Hallo, wij zijn MONDEA. Samen maken we publieke en social profit organisaties sterker.

Hoe gaan we te werk? Ontdek onze aanpak

Interim-management geeft je organisatie extra zuurstof

Organisaties in de publieke sector staan voor uitdagende tijden. De war for talent, nodige
flexibiliteit om maatschappelijke uitdagingen aan te gaan en de vele deadlines zijn maar
enkele van de zaken waar ze een antwoord op moeten bieden. De publieke sector verwacht
wendbare organisaties die snel kunnen schakelen.

In een tijd waarin heel wat publieke organisaties worstelen met het implementeren van verandering na verandering, biedt interim-management soms wat extra zuurstof die ze nodig hebben. Het brengt niet alleen de benodigde expertise, maar ook een verfrissende blik die de weg vrijmaakt voor innovatie en verbetering.

Door slim gebruik te maken van interim-management kunnen organisaties in de publieke sector niet alleen overleven, maar zichzelf positioneren te midden van uitdagingen en kansen. Het is tijd om de waarde van deze dynamische aanpak volledig te omarmen en de toekomst van de publieke sector te verzekeren.

Geert Drooghmans, team lead technische diensten bij MONDEA: “We voelen al langer de stijgende vraag naar interim-management in technische diensten. MONDEA is op dit moment in een 20-tal lokale besturen aan de slag als interimmanager binnen technische domeinen. De redenen om beroep te doen op een interim-manager zijn vaak zeer verschillend. Het kan ontstaan vanuit een crisissituatie, een functie die niet ingevuld raakt of voortvloeien uit projectopvolging. Eén ding is zeker: interim-management is vaak de hefboom voor de verandering. De organisatie kan nadien vaak met een schone lei verder.”

Claudia Haenen, communicatie-expert bij MONDEA: “Ik ondersteunde zelf lange tijd de communicatiedienst van lokaal bestuur Rumst. Naast het leiden van grote communicatieprojecten kon ik er ook inspringen bij piekmomenten in de dagelijkse communicatievragen. Eén van de voordelen was dat ik zonder rekening te houden met de historiek of gevoeligheden ideeën kon opwerpen. Daarnaast is het zeker een plus dat ik vaak op meerdere plaatsen tegelijk kom. Die kruisbestuiving is een meerwaarde.”

Zelf nood aan interim-management in jouw organisatie? Contacteer Contacteer Dorien Pauwels via dorien.pauwels@mondea.be of +32 477 21 38 65.

Deze nieuwsberichten vind je wellicht ook interessant