Search

Hallo, wij zijn MONDEA. Samen maken we publieke en social profit organisaties sterker.

Hoe gaan we te werk? Ontdek onze aanpak
+32 475 55 79 82

Mondeaan in de kijker

Veerle Ribus

Veerle Ribus behaalde haar master in de geografie aan de KU Leuven. Gebeten door alles wat met ruimte en maatschappelijke processen te maken heeft, studeerde ze nadien Ruimtelijke Planning aan de Universiteit Gent. Ze is sinds 2004 erkend als ruimtelijk planner en heeft intussen een brede expertise opgebouwd inzake stedenbouw, ruimtelijke planning, vergunningen en project- en gebiedsontwikkeling. 

Haar eerste werkervaring deed ze op bij streekontwikkelingsintercommunale Interleuven. Als planoloog en stedenbouwkundige zorgde ze voor de opmaak van ruimtelijke uitvoeringsplannen en ondersteunde ze de dienst ruimtelijke ordening in diverse gemeenten. Enkele jaren later ging ze bij streekontwikkelingsintercommunale IGEMO aan de slag als projectmanager Gebiedsontwikkeling. Gedurende 13 jaar stond Veerle in voor de ontwikkeling van diverse woonprojecten en bedrijventerreinen, het uitvoeren van haalbaarheidsonderzoeken en de opmaak van ruimtelijke uitvoeringsplannen. Ze ondersteunde ook tijdelijk de dienst Omgeving in enkele gemeenten. Daarnaast coachte Veerle nieuwe collega’s m.b.t. project- en gebiedsontwikkeling. Ze was ook het aanspreekpunt inzake overheidsopdrachten en begeleidde collega’s bij het uitschrijven van bestekken en het opvolgen van plaatsingsprocedures. 

Bij MONDEA neemt Veerle sinds 2021 zowel de rol van interim manager als de rol van projectmanager waar. Veerle staat bekend om haar gestructureerde, kwaliteitsvolle aanpak en haar grondige dossierkennis. Ze ondersteunde diverse steden en gemeenten op vlak van ruimtelijke planning en vergunningverlening en nam de rol van interim-omgevingsambtenaar op. Ook het begeleiden van voortrajecten in samenwerking met architecten en ontwikkelaars en het coördineren van gebiedsontwikkelingsprojecten behoort tot haar takenpakket. Daarnaast zet ze zich ook met veel plezier in voor het optimaliseren van de werking en processen van omgevingsdiensten. 

Your life is as good as your mindset

Enkele projecten

Benieuwd naar de projecten van Veerle Ribus?
Neem eens een kijkje in het onderstaande projectenoverzicht.
JaarPlaatsProject
2023BonheidenProjectmanager ruimtelijke planning
2023LierOpmaak beleidskader economie
2023NijlenOptimalisatie dienst omgeving
2022OudsbergenBegeleiding cluster ruimte
2021MechelenBouwdienst
2021NielNielderhoff
JaarPlaatsProject
2023BonheidenProjectmanager ruimtelijke planning
2023LierOpmaak beleidskader economie
2023NijlenOptimalisatie dienst omgeving
2022OudsbergenBegeleiding cluster ruimte
2021MechelenBouwdienst
2021NielNielderhoff

Ondersteuning in de praktijk

Actief binnen volgende thema's