Search

Hallo, wij zijn MONDEA. Samen maken we publieke en social profit organisaties sterker.

Hoe gaan we te werk? Ontdek onze aanpak

De Servantes Award, een hommage aan de medewerkers van de lokale besturen

Dit jaar wordt voor de tweede keer de Servantes Award uitgereikt, de prijs voor de medewerkers van lokale besturen. Met die prijs wil Servantes, met de steun van de Exello.net, VVSG, Burgerzaken Vlaanderen en het Centrum voor Lokale Politiek van UGent, de local civil servant in de bloemen zetten en het werken bij lokale besturen in een positief daglicht stellen.  

Lokale besturen of individuele medewerkers kunnen medewerker(s) of collega’s in de bloemen zetten door hen te nomineren voor één van de drie categorieën. 

Dit zijn de categorieën: 

  • De prijs voor de nieuwkomer bekroont een medewerker die recent in is dienst getreden bij het lokaal bestuur en de overstap heeft gemaakt vanuit een ander lokaal bestuur, een privé-organisatie, een andere overheidsorganisatie,… 
  • De prijs voor de loopbaan bekroont een medewerker met een verdienstelijke staat van dienst in de organisatie. De medewerker is nog in dienst, heeft recent de organisatie verlaten wegens einde loopbaan of staat op het punt om de organisatie te verlaten.

     

  • De prijs voor het team bekroont een groep van vijf à tien medewerkers (bv. een dienst, een departement) dat succesvol een moeilijke periode is doorgekomen, een bijzondere inspanning geleverd heeft, een belangrijk project met succes heeft afgewerkt of een bijzonder initiatief genomen heeft. 

Hoe werkt het? 

  • Het kandidaatsdossier en alle praktische info vind je op www.servantes.be/award. 
  • Een jury zal uit de ingediende kandidaturen een selectie van genomineerden maken waaruit de laureaten zullen verkozen worden. 

Uitreiking

Blokkeer alvast je agenda. De uitreiking van de Servantes Award gebeurt op 26 oktober 2023 in De Filatuur, Tragel 6, in Aalst. 

Luc Jolie, algemeen directeur van Aalter en voorzitter van Exello.net, op de uitreiking van de Servantes Award in 2022: “Eindelijk heeft iemand begrepen hoe belangrijk lokale besturen zijn en hoe belangrijk medewerkers van lokale besturen zijn om goede resultaten neer te zetten voor onze burgers.”

Deze nieuwsberichten vind je wellicht ook interessant