Search

Hallo, wij zijn MONDEA. Samen maken we publieke en social profit organisaties sterker.

Hoe gaan we te werk? Ontdek onze aanpak

Mondea en Servantes slaan de handen in elkaar

MONDEA en Servantes partner

Mondea en Servantes slaan de handen in elkaar om een nog ruimere dienstverlening aan te bieden aan lokale besturen. Mondea is al 5 jaar een gekende partner in dit landschap en is ondertussen een gevestigde waarde. Servantes is een nog jonge organisatie. Beide partijen  bundelen nu hun krachten.


Mondea blaast vijf kaarsjes uit
Exact 5 jaar geleden werd Mondea boven de doopvont gehouden. Founding father en zaakvoerder Joos Gysen blikt terug: “Mondea speelde de afgelopen jaren een steeds grotere rol in de wereld van consultancy en interim-management voor de publieke sector. Ondertussen zijn we actief in meer dan 50 Vlaamse lokale besturen, maar vonden ook intercommunales en de Vlaamse overheid hun weg naar Mondea. Mondeanen komen vooral op de werkvloer daar waar verandering of procesverbetering aan de orde is. Verschillend met andere consultancybedrijven in onze branche leggen we geen rapport op tafel en zijn we weer weg. We vormen de oplossing, schouder-aan-schouder met de klant.”

Servantes is een jonge speler met het juiste DNA
Het jonge Servantes van Dieter De Kerpel, Bart Decaluwé en Hendrik Seuntjens kwam pas in het voorjaar van 2020 op de markt. “We voelen dat er binnen de publieke sector een grote nood is aan flexibele capaciteit. Dat heeft niet altijd te maken met verandering, maar ook om ziekte, het vertrek van een medewerker of een tijdelijke piek in de werkdruk op te vangen. Vooral in de domeinen van burger- en sociale zaken en bij omgevingsdiensten merkten we dat de vragen naar extra tijdelijke capaciteit groot zijn. Vanuit Servantes willen we daar een antwoord op bieden,” licht Dieter toe.

Een mix van ervaring en nieuwe instroom
Opvallend is ook dat zowel Mondea als Servantes een aantal gewezen medewerkers van lokale besturen aan boord hebben. “Het zijn allemaal sterke krachten die hun ervaring opbouwden op de werkvloer en die ervaring nu dagelijks inzetten voor de publieke sector. Ondertussen leren ze zelf continu bij en maken we vanuit Mondea en Servantes een groot netwerk waarbinnen ze hun kennis kunnen delen én nieuwe kennis opdoen,” vertelt Dieter. Joos bekrachtigt dat: “Deze stap is dus zeker ook een win-win voor onze personeelsleden en freelancers met wie we samenwerken.”

Daarnaast wil Servantes ook nieuwe instroom genereren. Servantes haalt jong talenet, recent afgestudeerden aan boord en leidt hen op in één van de disciplines.

“Met alle enthousiaste experten die we in huis hebben, kunnen we gerust een middelgrote gemeente op onszelf beginnen,” stelt Dieter. “Dat getuigt vooral van de brede waaier aan ondersteuning die we nu aan organisaties binnen de publieke sector kunnen bieden. Er wacht ons samen een mooie toekomst,” besluit Joos.

De IDEA groep breidt uit
Met Servantes aan boord krijgt de IDEA groep een stevige vierde poot. Na eerder IDEA consult, Value Partners en Mondea komt Servantes de groep nog meer versterken. Wim Van der Beken, directeur van de IDEA group, is opgetogen: “De cirkel is nu rond. We bieden dienstverlening van aan de deur van het gemeentehuis tot op het bureau van de algemeen directeur, bij wijze van spreken. Samen hebben we een heel arsenaal aan dienstverlening om de publieke sector te ondersteunen. Van operationele profielen voor burgerzaken, maatschappelijk werkers tot interim-leidinggevenden, change-managers en wetenschappelijke profielen voor diepgaande onderzoeksopdrachten.”

Deze nieuwsberichten vind je wellicht ook interessant