Search

Hallo, wij zijn MONDEA. Samen maken we publieke en social profit organisaties sterker.

Hoe gaan we te werk? Ontdek onze aanpak

Van ambtenaar tot Mondeaan… en terug!

Jan Dreesen was bijna drie jaar lang Mondeaan. Hij smeet zich in tal van projecten waar hij telkens verandering waarmaakte. Zo ging hij onder meer aan de slag in Turnhout als interim algemeen directeur en verschillende Limburgse lokale besturen. Binnen MONDEA was hij team lead en klantverantwoordelijke, waar hij op zijn eigen warme manier Mondeanen kon opvolgen en ook onze klanten. We leerden hem kennen als een immer goedlachse, gezellige Limburger, zo zette hij met veel plezier al eens een Limburgse vlaai op tafel. Sinds 21 mei is Jan algemeen directeur van lokaal bestuur Diepenbeek. Hoewel we het zeer spijtig vinden om Jan te zien vertrekken, zijn we ook verheugd dat één van onze eigen collega’s deze rol kan opnemen in een lokaal bestuur.

We reflecteren samen met Jan op zijn carrière bij MONDEA.

Hoe heb je de afgelopen jaren bij MONDEA ervaren?

“Het was een uitdagende en ontzettend fijne periode. Ik heb de kans gekregen allerlei uitdagingen en rollen op te nemen. Variërend van consultancy tot interim-management maar ook als team lead en klantverantwoordelijke te werken aan het verbeteren van onze eigen dienstverlening. Ik werd constant gestimuleerd om uit mijn comfortzone te stappen, wat ik tot nu toe geen moment betreur. Ik kan met zekerheid zeggen dat mijn tijd bij MONDEA een van de meest leerzame periodes in mijn carrière is geweest.

Het was ook inspirerend om de groei van MONDEA te zien. Onze klanten waarderen onze aanpak, MONDEA biedt effectief antwoord op hun uitdagingen.”

Welk MONDEA-moment zal je voor altijd bijblijven?

“Het mooie aan werken bij MONDEA is dat er te veel memorabele momenten zijn om op te noemen. Natuurlijk zijn de BBQ’s op vrijdagmiddag een essentieel onderdeel van het “MONDEA-leven”. Het is geweldig om samen met collega’s de week af te sluiten met een drankje. Maar evenzeer blijven de diverse evenementen, feestjes, wandelingen en sportieve uitdagingen me bij.”

Ben je klaar voor je nieuwe start?

“Absoluut. De rol van algemeen directeur is voor mij een mooie volgende stap in mijn carrière, waarbij ik, net als bij MONDEA, positieve verandering op lokaal niveau kan waarmaken.”

Wat wil je nog meegeven aan de Mondeanen?

“Allereerst wil ik hen hartelijk bedanken voor de warme samenwerking. Ik heb enorm genoten van de mogelijkheid om met elk van hen samen te werken.

Daarnaast wil ik hen aanmoedigen om vooral door te gaan met het goede werk. MONDEA maakt echt een verschil voor lokale besturen, overheden, non-profitorganisaties, burgers, verenigingen… Dus blijf vooral zo doorgaan!”

… en aan onze klanten?

“Ik geloof dat externe inzichten een katalysator kunnen zijn voor noodzakelijke groei of verandering. Consultants kunnen hierbij een kritische rol vervullen, die essentieel is voor het starten van positieve vernieuwing. Daarom ben ik van mening dat het van groot belang is om strategisch na te denken over wanneer en hoe externe expertise kan worden ingezet. Op die manier stimuleren we het lokale bestuur voortdurend om verder te groeien en te leren.”

Wat neem je zelf zeker mee?

“Dat het de moeite waard is om uit je comfortzone te stappen, maar dat dit alleen mogelijk is als je voelt dat je wordt gesteund, of zoals men bij MONDEA zegt, “schouder aan schouder.”

Deze nieuwsberichten vind je wellicht ook interessant