Geert Drooghmans stond 5 jaar geleden samen met Joos Gysen en Björn Caljon aan de wieg van MONDEA. Ondertussen is Geert manager sterke technische organisaties en begeleidt hij meer dan 20 Mondeanen op regelmatige basis bij hun opdrachten. Geert is een sterke steun in de achtergrond voor de Mondeanen, maar biedt ook de verschillende klanten van MONDEA regelmatig een luisterend oor wanneer het niet helemaal loopt zoals het hoort in hun organisatie.
Corona heeft ons dit jaar al flink in de ban gehouden. Welke impact heeft dit op jouw sector?
De Mondeanen moesten snel schakelen en de nodige flexibiliteit aan de dag leggen om in organisaties waar ze vaak nog maar hun eerste stappen hadden gezet al meteen over te schakelen op thuiswerk. Dat is in onze technische sector, waar we vaak uitvoerende diensten aansturen, niet evident. Van zodra het kon gingen de Mondeanen weer met veel plezier ter plaatse. Opvallend is ook de grote piek aan nieuwe vragen nét na de corona op het gebied van interim-management. Het team sterke technische organisaties biedt vandaag in 25 organisaties ondersteuning, dat is heel wat!
Welke opdrachten springen er momenteel uit binnen jouw team?
Dat is een moeilijke keuze, want ik sta achter élke Mondeaan, ongeacht het project. Een leuk vind ik persoonlijk het project waar Pieter Verbist (link) momenteel projectmanager is. Hij neemt het projectleiderschap van de bouw van het Z33 op. Z33 staat voor Zuivelmarkt 33, de voormalige begijnhofsite van Hasselt. In 2002 groeide hieruit Z33, Huis voor Actuele Kunst. Sindsdien brengt het kunstencentrum actuele kunst en vormgeving samen met presentaties in de begijnhuisjes en Vleugel 58. Op 14 maart 2020 startte een nieuw hoofdstuk voor Z33, dat zich vanaf dan Huis voor Actuele Kunst, Design & Architectuur noemt. Het is het scharniermoment waar de organisatie de periode in de begijnhuisjes afsluit en verhuist naar de Bonnefantenstraat 1. Pieter was er mee verantwoordelijk voor de bouw. Dat was geen sinecure onder meer door de verschillende partners op verschillende niveau’s (Stad Hasselt, provincie Limburg en Vlaanderen). Dat is regelmatig wel eens balanceren op een slappe koord. Maar Pieter deed dat schitterend en nog steeds!
Je zet je ook in voor het goede doel. Je bent al enkele jaren bestuurder en vrijwilliger bij Move For Parkinson. Wat drijft je om hier je schouders mee onder te zetten?
Mijn vader stierf enkele jaren geleden aan Parkinson. Parkinson is een vreselijke ziekte waar geen genezing voor mogelijk is. Er zijn echter ondertussen wel wat mogelijke therapieën die de ziekte vertragen. Hiervoor is heel veel onderzoek nodig. Met het geld dat we jaarlijks inzamelen vanuit onze vereniging kunnen we rechtstreeks bijdragen aan het onderzoek naar de ziekte van Parkinson via het team van professor Cras (diensthoofd neurologie aan het UZA). Jaarlijks organiseren we ook een reis voor mensen met de ziekte van Parkinson. Telkens met 1 doel: een berg met de fiets beklimmen. Zo stonden onder andere de Mont Ventoux, le grand ballon en Alpe d’ Huez al op ons programma. De deelnemers stellen een doel en slagen er ondanks hun ziekte vaak bijna allemaal in om dit doel te halen. Ze zetten alles op alles tijdens de beklimming, maar worden van de eerste tot de laatste minuut bijgestaan door een ervaren wielertoerist die hen soms bijna letterlijk ondersteunt. En laat dàt nu net ook onze MONDEA aanpak zijn in organisaties.