Search

Hallo, wij zijn MONDEA. Samen maken we publieke en social profit organisaties sterker.

Hoe gaan we te werk? Ontdek onze aanpak

Terugblik met Joos Gysen

Joos Gysen - MONDEA

Joos Gysen is ondertussen al 4 jaar zaakvoerder, maar vooral bezieler van MONDEA. Ook voor hem was dit voorjaar ‘anders dan anders’. We blikken bij de start van de zomervakantie graag even met hem terug.

Hoe blik jij terug op het voorjaar?
Het voorjaar van 2020 zou sowieso spannend worden voor MONDEA. Na jarenlang vooral projecten tot een goed einde brengen, besloten we eind 2019 onze interne structuur ook verder vorm te geven. Karolien Dezeure kwam aan boord als manager groeiende organisaties. Samen met Geert Drooghmans (team sterke technische organisaties) en Tim Beullens (team digitale transformatie) heeft MONDEA ondertussen 3 teams van zeer ervaren experts.

Maar corona had uiteraard ook impact op MONDEA. Van de ene dag op de andere moesten ook onze Mondeanen van thuis uit aan de slag en ook zij moesten het evenwicht zoeken tussen klant en gezin. Dat was niet altijd evident, maar wat me daarvan vooral bijblijft is de grote flexibiliteit en bereidwilligheid waarmee zij verder bleven werken. En die bereidwilligheid merkten we ook bij onze klanten. Zij zochten niet enkel oplossingen voor hun eigen personeel, maar ook voor onze Mondeanen. Onze schouder-aan-schouder aanpak kwam meer dan ooit tevoren tot uiting.

En nu, Joos, vakantieplannen in het verschiet?
Helaas moesten we onze grote reis met het gezin dit jaar annuleren. Corona gooide ook daar roet in het eten. Maar samen met onze kinderen gaan mijn vrouw Monique en ikzelf toch samen wat uitstapjes maken.

Hoe ziet het najaar van MONDEA eruit?
Het wordt ongelooflijk boeiend. We zijn dit najaar al zeker in meer dan 35 organisaties actief. Dat maakt het ook voor onze Mondeanen inhoudelijk heel divers en boeiend. Ik kijk er naar uit om hen na de zomer ook opnieuw weer écht fysiek te ontmoeten. We gaan dan samen verder aan de slag met het uitrollen van ons eigen model, nl. de MONDEA Prestatie Architectuur (MPA). Het is een integratiemodel van de modellen die we de afgelopen 4 jaar in veel organisaties hebben gebruikt.

Op sportief vlak wil je ook met Tectum Achel hoge toppen scoren?
Onze volleybalploeg speelt al voor het 3de jaar op rij in Liga A. We maakten ons net klaar om aan de eindfase voor de titel te beginnen toen Corona de competitie stil legde. De lat ligt uiteraard minstens even hoog. Het is extra leuk dat we met Tim Smit zowel voor de volleybal als voor MONDEA een toptransfer deden. MONDEA zal als partner en sponsor van Tectum Achel dit seizoen trouwens niet enkel de sportieve ambities ondersteunen, maar we gaan ook samen aan de slag om de interne organisatie verder te verfijnen en de community te vergroten.

Deze nieuwsberichten vind je wellicht ook interessant