Search

Hallo, wij zijn MONDEA. Samen maken we publieke en social profit organisaties sterker.

Hoe gaan we te werk? Ontdek onze aanpak

Van ambtenaar tot Mondeaan… Iris Depoorter!

Vroeger actief bij welk lokaal bestuur?  Grimbergen

Functie in het lokaal bestuur? In 2019 werd ik afdelingshoofd ruimte in de gemeente Grimbergen. De afdeling ruimte bestond uit zes diensten: drie technische diensten (wegen & water, gebouwen en groen) en drie omgevingsdiensten (vergunningen, omgevingsbeleid en handhaving). Ook de technische uitvoeringsdiensten behoorden tot de afdeling. Ook daar lagen heel wat uitdagingen op de plank. Ik kwam terecht in een bestuur in volle transitie. Ik denk nog steeds met een warm gevoel aan de vele contacten met de collega’s, de boeiende projecten waar ik samen met de MAT-leden mijn schouders kon onder zetten, de gedrevenheid die er heerste binnen het bestuur, enz.

Kennisgebied?

Enerzijds de technische diensten samen met de technische uitvoeringsdienst (groen, wegen en water en gebouwen) en anderzijds de diensten rond omgeving (vergunningen, omgevingsbeleid en handhaving)

Waarom overstap naar Mondea? Na mijn job als afdelingshoofd in Grimbergen maakte ik de overstap naar de advocatuur. Hier was ik gespecialiseerd in het omgevingsrecht. Maar na een tijdje besefte ik dat ik de dynamiek van de lokale besturen echt miste.

Dus, de terugkeer naar de wereld van de lokale besturen was een logische stap voor mij. Toch zocht ik iets anders dan mijn vorige rol. Bovendien koesterde ik nog fijne herinneringen aan de Mondeanen die de diensten binnen ruimte in Grimbergen zijn komen versterken toen ik er afdelingshoofd was. Ik heb zelf toen veel gehad aan hun ondersteuning, coaching en voelde me aangesproken door de visie en aanpak van MONDEA.

Wat is er zo leuk aan die overstap?

Dat ik nu zelf als project- en interimmanager lokale besturen kan gaan ondersteunen. Je voelt de dankbaarheid dat je mensen en organisaties opnieuw op weg kan helpen, ondersteunen, hen opnieuw vleugels kan geven…

Is het een evidente keuze? Voor mij wel. Ik wou niet langer het idee hebben dat ik op één plaats zou werken voor de rest van mijn loopbaan. De variatie, de verschillende mensen en de verschillende organisatieculturen spreken me aan en geven mij energie om telkens opnieuw met volle goesting er tegenaan te gaan en het beste uit mensen en organisaties naar boven te halen.

Wat is de grootste uitdaging van de overstap?

In het begin leek het vooral uitdagend om telkens op een nieuwe plek te starten en telkens de specifieke eigenheden van het bestuur te leren kennen, maar achteraf gebleken, was dit geen uitdaging maar nét de meerwaarde van deze overstap. Je kan die verschillende ervaringen meenemen en inzetten ten gunste van andere lokale besturen.

Waarom MONDEA? Toen ik afdelingshoofd was, was ik al aangesproken door de aanpak en de visie van Mondea. Ik kon me er helemaal in (terug)vinden. Het was dan ook een logische keuze om de overstap naar MONDEA te maken.

Picture of Iris Depoorter
Iris Depoorter

Tijdens haar drukke loopbaan behaalde Iris nog een master in de rechten gespecialiseerd in het publiek recht. Ze heeft daarna nog een zijsprong gemaakt naar de advocatuur, waar ze heel wat bijkomende ervaring en kennis heeft opgedaan op het gebied van omgevingsrecht, overheidsopdrachten en overheidspersoneel.

Bij Mondea neemt Iris zowel de rol van interim manager als projectmanager op.

Deze nieuwsberichten vind je wellicht ook interessant