Search

Hallo, wij zijn MONDEA. Samen maken we publieke en social profit organisaties sterker.

Hoe gaan we te werk? Ontdek onze aanpak
+32 498 50 54 29

Mondeaan in de kijker

Ann Van Herreweghe

Tijdens haar opleiding theaterregie (Master Dramatische Kunst) leerde Ann om het beste te halen uit teams met heel verschillende talenten, hen te begeleiden tijdens een ontdekkingstocht ver buiten hun comfortzone, en vervolgens alle technieken samen te brengen en het project te laten ‘landen’ voor de eerste voorstelling. Theater is steeds haar persoonlijke metafoor voor transformatiemanagement gebleven.

Ann verdiepte zich nadien in projectmanagement methodes zoals PRINCE2 & PMP. 

 

De rode draad door haar carriëre is het begeleiden van projecten en veranderingstrajecten in heel verschillende omgevingen: in theaters, scholen, voor een netwerk van KMO’s, voor een grote bank, in haar eigen bouwbedrijf en bed & breakfast. Door steeds hetzelfde werk te doen in wisselende contexten en omstandigheden, ontwikkelde Ann een unieke kijk op de essentie van verandering. Daarnaast beheerst ze een arsenaal aan technieken en methodes om die verandering te sturen.

Door de aard van haar projecten en activiteiten werkte ze vaak indirect voor de overheid: de gemeente Schaarbeek, het netwerk van de Brusselse gemeenschapscentra, de Vlaamse Gemeenschapscommissie voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (als lid van de advieswerkgroep jeugd), het Instituut voor Wetenschap en Technologie en voor een nog niet zo lang tevoren geprivatiseerde overheidsbank.

 

Voor MONDEA gaat Ann aan de slag in veranderingstrajecten bij technische diensten.  Ze werkt er rond thema’s als teamwerking, al dan niet uitbesteden van taken, periodiek/preventief versus curatief onderhoud, procesverbetering, veiligheid, digitalisering, levenscyclusbeheer van investeringen (asset mangement), … al dan niet binnen de context van een (naderende) fusie tussen gemeentes. 

‘We are such stuff As dreams are made on, and our little life / Is rounded with a sleep.’ (said by magician Prospero in "The tempest" - Shakespeare)

Enkele projecten

Benieuwd naar de projecten van Ann Van Herreweghe?
Neem eens een kijkje in het onderstaande projectenoverzicht.
JaarPlaatsProject
2023WetterenWetteren projectbegeleiding team wegen
2023MeulebekeBegeleiding uitvoeringsdienst
2021WetterenProjectbegeleiding team wegen
JaarPlaatsProject
2023WetterenWetteren projectbegeleiding team wegen
2023MeulebekeBegeleiding uitvoeringsdienst
2021WetterenProjectbegeleiding team wegen

Ondersteuning in de praktijk

Actief binnen volgende thema's