Search

Hallo, wij zijn MONDEA. Samen maken we publieke en social profit organisaties sterker.

Hoe gaan we te werk? Ontdek onze aanpak

Een terugblik op 2022 met Joos

2022 is voorbijgevlogen! Door de uitloop van het coronavirus mocht er terug veel meer, onze levens werden weer goed gevuld en bij MONDEA… groeiden we als kool! Tijd dus voor een terugblik op dit intens leuke jaar met onze zaakvoerder Joos Gysen.

Vertel eens Joos, wat was nu het meest memorabele moment van 2022?

Voor mij was dat toch de kaap van 100 Mondeanen halen. Dat wil zeggen dat er op dit moment 100 Mondeanen dag na dag het beste van zichzelf geven om overheden te ondersteunen. Dat idee is geweldig, ik ben daar héél fier op!

En als we zo nieuwsgierig mogen zijn, in je privé-leven?

In augustus zwaaiden we thuis onze dochter uit die aan een avontuur in de Verenigde Staten begon. Alhoewel de voorbereidingen hiervan al lang liepen en ik wist dat het eraan zat te komen, was het afscheid op de luchthaven iets abrupt. Ik was er echt eventjes niet goed van. Anderzijds zijn we natuurlijk trots dat ze de durf en het ondernemerschap heeft om op 18-jarige leeftijd haar eigen internationaal verhaal te schrijven. Bijna dag-op-dag kregen we voor een aantal maanden ook een ‘nieuwe zoon’ erbij. Stevan, onze Braziliaan, zorgt voor een mooie verrijking van ons gezinsleven. Emma stelt het goed en heeft de tijd van haar leven, dát maakt me dan weer een fiere papa.

Waar ben je het meest dankbaar voor?

Ik ben ontzettend dankbaar voor het partnerschap dat wij met onze klanten mogen hebben. “It takes two to tango” en we dansen ook in 2022 de tegels uit de vloer. Het klinkt cliché, maar wij hebben écht de beste klanten. 😉

Is MONDEA goed kunnen groeien in 2022?

MONDEA heeft weer een sterke groei gekend, zowel in aantal projecten, aantal Mondeanen, aantal klantpartners maar ook in het versterken van de eigen organisatie. We blijven bouwen aan de beste versie van onze organisatie, samen met het management en onze Mondeanen.

Kijk je uit naar 2023?

In 2023 gaan we samen met Servantes en Baristaz op zowel lokaal als Vlaams niveau onze toegevoegde waarde willen bevestigen. Afgelopen jaar hebben we de gezamenlijke strategische speerpunten voorbereid, in 2023 gaan we naar onze klantpartners met nog een sterker verhaal en nog effectievere geïntegreerde oplossingen. Daarnaast ben ik benieuwd naar de stappen in de persoonlijke groei van onze high potentials. MONDEA is gebouwd op de kwaliteit en het enthousiasme van de Mondeanen. Hen zien groeien is niet alleen belangrijk ook ongelooflijk plezant om mee te maken. Dus ja, ik heb er on-ge-lofelijk veel zin in!

Welke goede raad zou je nog willen meegeven voor de overheden in ons land?

Durf! Stel niet alles maar wel de strategische keuzes uit het verleden in vraag. Durf de koe bij de horens te pakken en durf recht te staan, ook als er veel weerstand is. Onze overheden zijn pareltjes die verder gepolijst moeten worden, dat geloof ik echt. Met een goede aanpak en vooral veel lef om ook de moeilijke vraagstukken op de strategische agenda te zetten kunnen we van onze overheden de meest toonaangevende in de wereld maken. En als wij daar met MONDEA mee aan mogen bouwen, is dat alleen maar fantastisch.

Geniet van het eindejaar, vier met je geliefden & drink met mate(n)! Ik zie jullie heel graag terug in een spetterend 2023.

Wil jij 2023 starten met een goed gesprek met Joos? Dat kan! Contacteer hem via joos.gysen@mondea.be of +32 486 79 81 13.

Deze nieuwsberichten vind je wellicht ook interessant