Search

Hallo, wij zijn MONDEA. Samen maken we publieke en social profit organisaties sterker.

Hoe gaan we te werk? Ontdek onze aanpak

Een week in het leven van HR-experte Sarah Ballard

Sarah Ballard

HR-experte Sarah Ballard is al een tijdje aan de slag bij MONDEA. Voordien werkte ze als HR- coördinator bij Agentschap wegen en verkeer. Hoe een week van Sarah er nu uit ziet bij ons? Dat vertelt ze heel graag zelf!  

Maandag 

“Starten doe ik vol enthousiasme met een workshop bij een lokaal bestuur. We bepaalden wat hun waarden zijn om vervolgens samen de krijtlijnen van hun nieuw feedbackbeleid vorm te geven.  
 
In de namiddag dook ik terug in Power BI. Ik verfijnde mijn kennis tijdens een opleiding. Hierdoor ben ik in de mogelijkheid om nog duidelijkere dashboards te maken.  Organisaties zitten vaak op een berg data. Die berg data tot leven laten komen zodat het echt inzichtelijk wordt voor organisaties, geeft me veel voldoening. Het stelt hen ook veel beter in staat om gefundeerde beslissingen te nemen of inzicht te krijgen waar hun sterktes en groeikansen zitten.”

Dinsdag & donderdag  

“Op dinsdag en donderdag ging ik aan de slag als interim-manager. Ik kreeg de vraag om de personeelsdienst te begeleiden naar een strategisch team dat sterk in haar schoenen staat in de groei die er aankomt.  Momenteel zijn we de kernprocessen aan het optimaliseren en zoek ik de quick wins, automatiseer ik waar mogelijk en knoop ik de losse eindjes aan elkaar: mensen bij elkaar brengen en zorgen voor duidelijkheid zowel op vlak van taken, verwachtingen en communicatie.   

Het levert vaak heel snel, veel op. Als interim-manager sta je er toch net wat verder van af, waardoor je ook met een frisse blik kan kijken.” 

Woensdag 

“Mijn woensdag start ik vaak op dezelfde manier. Namelijk met een warme boost tijdens een overleg met mijn teamlead. Even afstemmen waar ik sta en waar ik naar toe denk te gaan. Dat ‘samen’ sparren, is erg typerend voor MONDEA. Want met twee zie je zoveel meer dan alleen. 

De rest van mijn woensdag was ik bezig met het verder verfijnen van de workshops die ik geef aan teams die nood hebben aan een energieboost en zelfzorg op de agenda willen zetten. Tijdens die interactieve workshop ga ik aan de slag met de volgende thema’s: 

  • Wat is duurzame energie voor jou en je team? 
  • Hoe kunnen jij en je team je energie optimaliseren? 
  • Hoe kunnen we een ondersteunende organisatiecultuur creëren? 

Tijdens de workshop daag ik hen uit om even stil te staan bij hoe het nu is. Eindigen doen we met concrete voorstellen op organisatieniveau. 

Vrijdag 

“Ik eindigde de week met het uitschrijven van een feedbackbeleid, gebaseerd op de input die ik aan het begin van de week via de workshop van hen kreeg. Tijdens de middag genoot ik van een wandelingetje in de zon, zodat ik zelf ook mijn energiepeil goed bewaak en optimaal hou.

Maar het was niet alleen de zon die me energie gaf. Aan de slag gaan met teams, hen inspireren en concrete handvaten geven is het liefste wat ik doe. Als ik dan vaststel dat men de zaken ook concreet vastpakt, kan ik niet anders dan heel tevreden zijn.”

Picture of Sarah Ballard
Sarah Ballard

Sarah Ballard heeft een recht door zee aanpak die ze steeds combineert met een vleugje humor. Ze staat graag in verbinding met anderen en weet op haar unieke manier het onbewuste bewust te maken. Met haar coachende vaardigheden en oplossingsgerichtheid versterkt ze graag organisaties in de publieke en non-profit sector.

Aan de slag met één van de thema’s die Sarah vastpakt?

Neem vrijblijvend contact op met Sara Temmerman via

Deze nieuwsberichten vind je wellicht ook interessant