Search

Hallo, wij zijn MONDEA. Samen maken we publieke en social profit organisaties sterker.

Hoe gaan we te werk? Ontdek onze aanpak

Van ambtenaar naar Mondeaan: Frank Truyts

Graag zetten we onze Mondeanen in de kijker die de overstap maakten van ambtenaar naar Mondeaan. Frank lijkt wel altijd goedgezind en is een echte teamplayer. Daarnaast al 2 jaar Mondeaan. Alles wordt duidelijk in zijn identity kit:

Naam: Frank Truyts

Was actief bij welk lokaal bestuur?: Putte

Functie in Putte?: Clustercoördinator Burger, gezin en vrije tijd, projectleider Beleids- en beheercyclus & veranderingstrajecten over de hele organisatie.

Vakgebied?: Mensgerichte diensten binnen een lokaal bestuur, organisatiebeheersing, het opstellen van een meerjarenplan en digitalisering.

Waarom overstap naar Mondea?: “Samenwerken met mensen en projectmatig werken zijn zaken die ik heel graag doe. Dit hoeft voor mij niet van 9 tot 5 te zijn. Vooral de schouder aan schouder visie sprak mij aan, waarbij we samen met een lokaal bestuur en de medewerkers projecten realiseren.”

Wat is er zo leuk aan die overstap?: “We mogen heel zelfstandig werken binnen Mondea. We realiseren samen met het management en collega’s mooie zaken. De verschillende realisaties geven je echt energie. Lokale besturen worstelen met dezelfde problemen maar oplossingen worden steeds op maat samen uitgewerkt en dat is de sterkte van Mondea.”

Is het een evidente keuze?: “Het is geen evidente keuze om na 17 jaar statutair te werken voor een lokaal bestuur over te stappen. Ze noemen dat een gouden kooi, ik sluit mij volledig aan bij wat mijn collega Björn Caljon zegt, mijn omgeving gaf dezelfde reactie. Als je zo lang in dezelfde organisatie werkt schuilt er gevaar dat je vastroest. Dit zal bij Mondea niet het geval zijn omdat je ingezet wordt in verschillende projecten. Dat zorgt voor voldoende afwisseling, ik heb het gevoel dat ik bij Mondea in een levenslang leertraject terecht ben gekomen.”

Wat is de grootste uitdaging?: “Op projecten aangesteld worden buiten je comfortzone. Maar met een goede analyse via de Mondea Performantie Architectuur in combinatie met de ervaring uit een lokaal bestuur kunnen we enorm veel uitdagingen aan.”

Waarom Mondea?: “We werken schouder aan schouder met de klant, we zijn niet het soort consultants dat rapporten schrijft en weer weg zijn. We maken samen verandering waar, dat is onze slogan, maar ook iets wat élke Mondeaan echt uitdraagt.”

Deze nieuwsberichten vind je wellicht ook interessant