Search

Hallo, wij zijn MONDEA. Samen maken we publieke en social profit organisaties sterker.

Hoe gaan we te werk? Ontdek onze aanpak

Van ambtenaar naar Mondeaan: Geert Drooghmans

Naam: Geert Drooghmans

Vroeger actief bij welk lokaal bestuur?: Lokaal bestuur Oud-Turnhout (1994 – 2016)

Functie in lokaal bestuur?: Mijn titel evolueerde van ‘Hoofd Technische Dienst’ tot ‘Manager Techniek en Ondersteuning’ (lid van MAT). Inhoudelijk bleef deze rol dezelfde: verantwoordelijk voor alles wat moest gebouwd, onderhouden of hersteld worden.

Kennisgebied?: Doordat ik in heel veel onderwerpen interesse heb, is mijn kennisgebied heel ruim. Dat gaat van wegen & patrimonium tot groen, milieu & energie. In alle domeinen ontwikkel ik graag vernieuwende ideeën en denk ik mee over op welke manier verandering een goede zaak is. Naast organisatieontwikkeling is budgetbeheer cruciaal, ik verdiep me graag in legislatuur overschrijdende planningen.

Gaandeweg ontwikkelde ik ook heel wat kennis rond het selecteren van de juiste profielen voor de juiste job, ik zat in mijn carrière al in heel wat jury’s voor de selectie of bevordering van medewerkers bij lokale besturen. Daarnaast begeleid ik functionerings- en evaluatiegesprekken en mentor ik geregeld leidinggevenden.

Waarom overstap naar Mondea?: Na 22 jaar statutair was er minder en minder uitdaging binnen de job, er was geen ruimte tot groei. Ik was op zoek naar een nieuwe stap in ’t leven, ik wou een ruimere impact hebben.

Wat is er zo leuk aan die overstap? Je breidt je netwerk enorm uit en je krijgt ook heel wat uitdagingen op je bord. Daardoor werd mijn kennis uitgebreid en ga ik iedere dag met heel veel goesting werken. Doordat ik mee aan de wieg van Mondea stond, zie ik het bedrijf ieder jaar groeien. We zijn op 5 jaar tijd van een handvol naar meer dan 60 Mondeanen gegaan en mochten al honderden opdrachten begeleiden in meer dan 120 besturen. Daar ben ik enorm fier op!

Anderzijds werk ik stressvrij, vanuit een vernieuwende insteek met een duidelijk mandaat laten wij de samenwerking tussen bestuur & beleid als een win-win werken. Ik vind dat fantastisch. Ik kan binnen een constant evoluerende sector vernieuwende ideeën op tafel leggen, ik maak dus effectief die impact waar ik naar op zoek was.

Is het een evidente keuze? Het is geen evidente keuze om na 22 statutaire jaren vanuit de spreekwoordelijke ‘gouden kooi’ over te stappen naar een privé-organisatie. Ik heb mijn tijd genomen om een weloverwogen keuze te maken, de markt te verkennen en na te denken wat ik nu echt wou. Toen ik in 2016 de stap zette, was het voor sommigen een verrassing, voor anderen toch ook weer niet. Mondea bleek de juiste (en beste) keuze te zijn. Zowel ik als mijn omgeving zijn héél tevreden met de keuze die ik toen maakte.

Wat is de grootste uitdaging? Bij Mondea werken betekent steeds aanpassen aan een nieuwe omgeving, aan nieuwe collega’s binnen de specifieke opdracht.

Waarom Mondea? Bij mijn weten zijn we de enige organisatie die aan organisatieontwikkeling doet, specifiek voor de overheid. We bieden overheidsmanagers aan de besturen, en dat is iets uniek. We voeren niet enkel de opdracht uit bij onze klanten, we gaan steeds op zoek naar meerwaarde en de behoefte bij onze klanten. Hier leggen we de vinger in de wonde en veranderen we organisaties structureel. Bij Mondea noemen we dat ‘het verankeren van het nieuwe DNA in de organisatie’. Op die manier maken we iedere dag samen verandering waar, dat is toch geweldig?

Deze nieuwsberichten vind je wellicht ook interessant