Search

Hallo, wij zijn MONDEA. Samen maken we publieke en social profit organisaties sterker.

Hoe gaan we te werk? Ontdek onze aanpak

Van ambtenaar tot Mondeaan: Jan Dreesen

Jan Dreesen mag zich al een tijdje Mondeaan noemen. Voordat hij bij ons aan de slag ging, deed hij op verschillende manieren ervaring op bij stad Hasselt. Hoe hij de overgang ervaarde, lees je hier!

Actief bij welk lokaal bestuur?

Ik ben mijn loopbaan gestart als consultant binnen de energie- en nutssector. Een heel leerrijke periode waar ik tal van ervaringen heb mogen opdoen op het vlak van risicoanalyses, change management en projectmanagement.
Na enkele jaren was ik klaar voor een nieuwe uitdaging, in 2016 ben ik dan gestart bij Stad Hasselt.

Functie in lokaal bestuur?

Bij stad Hasselt startte ik als budgethouder van een IVA (intern verzelfstandigd agentschap) gericht op het realiseren van energetische investeringen binnen het eigen stedelijk patrimonium.

Hier kreeg ik de vrijheid om me snel onder te dompelen in de organisatorische en financiële werking van de stad. Even later kreeg ik de opportuniteit om de afdeling Milieu & Energie vorm te geven waarna ik hier ook afdelingshoofd van ben geworden. Een heel fijne periode, stad Hasselt was in volle transitie en je voelde dat we als organisatie een nieuwe richting uitgingen.

Kennisgebied?

Ik heb het geluk gehad dat ik doorheen mijn loopbaan een brede kennis en ervaring heb mogen opdoen, van projectwerking tot interim-management en adviesverlening.
Ik word warm van het helder maken van complexe organisatorische uitdagingen en deze daarna met een pragmatisch actieplan aan te vatten. In dialoog gaan met mensen, enthousiasmeren en zo komen tot een oplossing is het liefste wat ik doe.   

Waarom overstap naar Mondea?

Voor mij persoonlijk was het een logische volgende stap in mijn loopbaan omdat Mondea me de mogelijkheid biedt om mijn kennis en ervaring heel sterk uit te breiden maar telkens wel met de focus op het lokale en met de voeten in de modder.

Wat is er zo leuk aan die overstap?

Je mag verschillende projecten doen waardoor je steeds uitgedaagd wordt en een zeer steile leercurve doormaakt. En hoewel je als ‘externe’ wordt ingezet, voel je je onmiddellijk deel van de stad of gemeente waar je werkt.
Dit is iets wat al onze Mondeanen delen, de gave om je volledig onder te dompelen in een nieuwe situatie.

Is het een evidente keuze?

De switch van een openbaar bestuur naar de private sector kan uitdagend zijn, maar voor mij persoonlijk was het net een verrijking.

Wat is de grootste uitdaging van de overstap?

De grootste uitdaging, maar tegelijk ook grootste energiegever, is dat je steeds uit je comfortzone wordt gehaald. Hierdoor leer je je sterktes en leerpunten kennen en krijg je de opportuniteit om te groeien.

Waarom MONDEA?

Tijdens mijn eerste gesprekken met Mondea was me direct duidelijk dat dit geen typisch consultancybureau was. Het vertrouwen, de steun en de vrijheid die we hier krijgen is uitzonderlijk.
Daarnaast word je omringd door zeer sterke mensen (zowel op persoonlijk vlak als op gebied van kennis) die ook heel bereikbaar zijn. Dit zorgt voor een fijne en warme omgeving waarin je je echt kan ontwikkelen.

Picture of Jan Dreesen
Jan Dreesen

Binnen MONDEA staat Jan als klantverantwoordelijk en teamlead in voor de contacten met de besturen, de kwaliteitsopvolging van trajecten en de actieve ondersteuning van de consultants. Daarnaast ondersteunt hij lokale besturen in diverse strategische uitdagingen.

Deze nieuwsberichten vind je wellicht ook interessant