Search

Hallo, wij zijn MONDEA. Samen maken we publieke en social profit organisaties sterker.

Hoe gaan we te werk? Ontdek onze aanpak

Van ambtenaar tot Mondeaan: Nele Moortgat

Naam: Nele Moortgat

Actief bij welk lokaal bestuur?  

Ik startte net na mijn studies aan de Ugent als schepen in de gemeente Schelle. Maar ik was geen echte politieker. Ik was meer bezig met het werk van de diensten, dan met die van de politici. Net voor het einde van de legislatuur koos ik er bewust voor om mee te bouwen aan de andere kant van de organisatie en startte zo in Bornem.

Functie in lokaal bestuur?

Ik startte in 2011 als diensthoofd communicatie in Bornem. Het blijft één van de meest fantastische functies van een lokaal bestuur. Vanuit de dienst communicatie heb je voelsprieten op alle fronten waardoor je kan proeven van alle facetten van een lokaal bestuur. Na 6 jaar greep ik de kans om er als clustermanager interne diensten en dienstverlening meer strategisch op organisatieniveau te kunnen gaan doen. Strategisch mogen meedenken op organisatieniveau vanuit het managementteam vond ik fantastisch.

Kennisgebied?

Door de jaren heen heeft mijn expertise zich uitgebouwd in communicatie, participatie en HR. En liefst laat ik al die terreinen mooi samenvloeien in elkaar ?

Waarom overstap naar Mondea?

Toen ik de beslissing nam om in Bornem te vertrekken was ik 200% zeker dat ik voor de lokale besturen wou blijven werken. Na wat marktverkenning tussen de verschillende consultancypartners kwam ik er al gauw achter dat enkel Mondea voor mij een optie was. Ik vond er enerzijds allemaal mensen met dezelfde drive als ikzelf, maar anderzijds met misschien ook net een hoekje af. Geen maatpakken, geen droge rapporten, maar gigantisch veel praktijkervaring.

Wat is er zo leuk aan die overstap?

Voor mij zijn er 2 grote pluspunten. Het eerste pluspunt is dat je netwerk élke dag groter wordt. Elke dag leer je wel iemand nieuw kennen. Ik heb die connectie nodig om elke dag fris en monter te blijven. Het tweede pluspunt is dat je elke dag vraagstukken op je bord krijgt die enerzijds heel vertrouwd aanvoelen, maar anderzijds ook elke keer weer een andere verrassing in petto hebben. Die dagelijkse kleine en grote uitdagingen vind ik een enorme meerwaarde voor m’n job.

Is het een evidente keuze?

Voor mij wel…. Mondea is voor mij een ploeg van gelijkgestemde zielen, allemaal mensen die graag met de botten in de klei van de lokale besturen staan, dat is toch fantastisch? Ik ben ervan overtuigd dat dat Mondea-DNA echt bestaat.

Wat is de grootste uitdaging van de overstap?

Mijn eigen grenzen afbakenen. De diversiteit en overvloed aan leuke opdrachten is zo groot dat ik graag 48 uur in een dag zou hebben. Helaas lukt dat niet, en die grens moet ik af en toe voor mezelf en mijn gezin wat beter leren bewaken.

Waarom Mondea?

Ik denk spontaan aan George Clooney die zegt: “What else?”

Deze nieuwsberichten vind je wellicht ook interessant