Search

Hallo, wij zijn MONDEA. Samen maken we publieke en social profit organisaties sterker.

Hoe gaan we te werk? Ontdek onze aanpak

Van ambtenaar tot Mondeaan: Ivan Cuyt

Naam: Ivan Cuyt

 

Vroeger actief bij welk lokaal bestuur?  

Na een periode als diensthoofd werken in het gemeentebestuur van Bornem was ik actief binnen Woonpunt Mechelen.

Functie in lokaal bestuur?

Diensthoofd werken, later werd ik technisch directeur.

Kennisgebied?

Infrastructuur, wegenbouw, wetgeving overheidsopdrachten, projectmanagement, leidinggeven, …

Waarom overstap naar Mondea?  

De overstap naar het projectmatige werken heb ik gedaan om meer uitdaging op mijn bord te krijgen.  Bij mijn jobs in dienstverband had ik nogal snel het gemis aan perspectief op nieuwe uitdagingen.

Wat is er zo leuk aan die overstap?

Je komt steeds in een storm te recht.  Het is een beetje zoals een brandweerman: als deze op interventie gaat moet hij ook snel een zicht krijgen op de situatie en eerst maatregelen nemen zodat de situatie niet escaleert.  Nadat hij de situatie onder controle krijgt dient hij een plan uit te rollen zodat deze onder controle blijft en niet meer opflakkert.  Maar het belangrijkste is dat hij dat samen met zijn team doet, en dat is ook de ervaring die ik heb bij mijn projecten. Samen die verandering waarmaken, geef heel veel voldoening.

Is het een evidente keuze?

Op papier niet: vanuit de luxepositie van een stabiele en vergevingsgezinde en beschermde omgeving stap je in een wereld vol met concurrentie, valkuilen en onbekenden.  In de praktijk valt dit allemaal veel beter mee: je komt via een andere weg terug in dezelfde omgeving terecht waar je steeds zeer welkom bent omdat uw aanwezigheid in een bestuur steeds een meerwaarde is voor uw directe omgeving en veelal als doel heeft je “tijdelijke” collega’s te ondersteunen en te ontlasten van werkdruk.

Wat is de grootste uitdaging?

Naar projectwerking toe is het voor mij de grootste uitdaging om geduld te hebben: ik wil vooruit en snel schakelen … maar dat kan niet altijd.  Op persoonlijk vlak dien ik erover te waken dat ik genoeg tijd vrij maak voor mijn familie, vriendenkring en mijzelf wat maakt dat nachten soms kort worden.

Waarom Mondea?

Ik stond meer dan 5 jaar geleden mee rond de tafel wanneer Joos het concept Mondea voorstelde.  Ik werkte in die periode al voor hem en ben mee opgegaan in het verhaal Mondea.  Het is belangrijk om als externe een engagement te kunnen geven naar onze klanten om samen met hen aan de weg te werken. We werken zij aan zij aan hun succesverhaal.

Deze nieuwsberichten vind je wellicht ook interessant