Search

Hallo, wij zijn MONDEA. Samen maken we publieke en social profit organisaties sterker.

Hoe gaan we te werk? Ontdek onze aanpak

Van trainee naar junior Mondeaan, Dagmar vertelt!

Mondeaan Dagmar Van Ronsse rondde eventjes geleden haar traineeship bij MONDEA meer dan succesvol af. Vanaf nu gaat ze verder als junior Mondeaan bij ons, met een rugzakje vol ervaring & heel veel goesting om te blijven leren. Hoe ze haar traineeship ervaarde, vertelt ze graag zelf! 

Hoe ervaarde je de start van je traineeship? Werd je meteen goed opgevangen?

Ik startte in februari 2022 als jobstudent bij MONDEA voor twee dagen in de week. In juni studeerde ik af en startte ik meteen mijn voltijds traineeship. Ik kende dus al heel wat Mondeanen en het reilen en zeilen binnen MONDEA. Dat hielp om vlot op te starten. De start van mijn traineeship hing ook samen met de start van mijn eerste langdurige project, dat was spannend maar ook heel fijn. Ik werd goed opgevangen door de collega’s. Vooral collega Stijn Werbrouck heeft me in het begin mee op sleeptouw genomen, waar ik veel van heb mogen bijleren.

Ik vond het fantastisch om de publieke sector te ontdekken. Ik studeerde wel af van bestuurskunde en publiek management, toch ondervond ik dat je het meeste leert in de praktijk.

Ik kreeg vanaf de start veel verantwoordelijkheid, zowel bij MONDEA als bij de klanten. Dat voelt heel goed, eigen projecten trekken van A tot Z.

Hoe verliep het traineeship?

Het verliep voor mij super! Ik kreeg bijsturing waar nodig en kreeg de kans om te leren door mee te lopen op verschillende projecten en ook al een aantal projecten zelf te trekken. Al doende leren werkt duidelijk het beste. Gaandeweg voelde ik ook echt dat ik mijn plekje bij MONDEA heb gevonden.

Wat is je het meest bijgebleven?

Het vertrouwen dat ik overal kreeg, ik had helemaal niet het gevoel dat ik ‘maar’ een trainee was. Ik kreeg van iedereen het vertrouwen om opdrachten tot een goed einde te brengen. Dat voelde super.

Wat is de leerrijkste ervaring uit je traineeship?

Eigenlijk vind ik mijn volledige traject leerrijk, ik leer echt iedere dag iets nieuw. Het traineeship is nu wel voorbij, maar mijn leertraject is nog maar net begonnen. Er zijn nog super veel zaken waar ik me verder in wil verdiepen. Ik heb écht goesting om verder te gaan!

Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om zoveel verschillende dingen bij te leren en te ondersteunen bij heel wat projecten.

Begint het bij jou ook te kriebelen om aan de slag te gaan als trainee? Contacteer ons snel via jobs@mondea.be. 

Deze nieuwsberichten vind je wellicht ook interessant