Search

Dubbelrol voor Luk Gladines: interim-manager op twee fronten 

Bij MONDEA streven we naar oplossingen op maat die naadloos inspelen op de specifieke behoeften van organisaties. Een mooi voorbeeld hiervan is de samenwerking van Mondeaan Luk Gladines met lokaal bestuur Schilde. Wat begon als een tijdelijke opdracht, groeide uit tot een langdurige samenwerking met verschillende uitdagingen.

Snelle oplossing: interim-management uitvoeringsdienst

In april 2023 ging Luk Gladines er aan de slag als interim-manager van de uitvoeringsdienst, in gemeente Schilde beter bekend als de ‘dienst der werken’. Na het eerdere vertrek van een sleutelfiguur, bleef de vacature lang niet ingevuld en ging het lokaal bestuur op zoek naar een oplossing om snel te schakelen. MONDEA sprong in de bres en Luk nam de leidinggevende rol over. Hij zorgde ervoor dat de dagelijkse werking ongestoord verder kon gaan en dat het team op de juiste koers bleef. In januari 2024 vulde gemeente Schilde de vacature in en rondde Luk zijn opdracht succesvol af.

Nieuwe uitdaging: optimalisatie omgevingsdienst

Na een geslaagde eerste samenwerking, nam Luk meteen een nieuwe uitdaging aan: een audit van de omgevingsdienst. De dienst stond onder druk door meerdere langdurige afwezigheden binnen het team. “Samen met collega Werner Van Hoof nam ik vanaf februari de processen en werkmethodes grondig onder de loep”, verduidelijkt Luk. “De resultaten stelden we in juni voor aan het team.”

De audit bracht heel wat aanbevelingen met zich mee om efficiënter te werken. Nieuwe opportuniteiten voor medewerkers creëerden een opening voor de functie van diensthoofd.

Uitbreiding naar interim-management

En zo leidden de auditresultaten tot een bijkomende opdracht. Luk helpt niet alleen bij de implementatie van de aanbevelingen uit de audit, maar vervult sinds juni tegelijkertijd het interim-management van de omgevingsdienst. Hij gaat in Schilde dus voor de tweede keer aan de slag als interim-manager, maar nu op een andere dienst. En dat is best uniek, want interim-management op de uitvoeringsdienst vraagt een ander profiel dan op de omgevingsdienst. Maar dankzij de eerdere positieve samenwerking, had het lokaal bestuur het volste vertrouwen in Luk.

Het combineren van onze expertise in zowel de uitvoeringsdienst als omgevingsdienst, is een unieke kans om op beide fronten een blijvende impact te hebben.
Luk Gladines
Mondeaan

Luk kijkt er alvast naar uit om de efficiënte samenwerking met lokaal bestuur Schilde verder te zetten. “Dit traject toont aan dat de experten van MONDEA flexibel en snel kunnen inspelen op de actuele behoeften van een organisatie. Met onze expertise bieden we langdurige oplossingen die verder reiken dan interim-management en echt een verschil maken.”

Zelf nood aan ondersteuning op de omgevingsdienst of op de technische dienst?

Contacteer Werner Van Hoof, team lead Omgeving, vrijblijvend via werner.vanhoof@mondea.be of +32 476 33 35 49.

Of neem vrijblijvend contact op met Geert Drooghmans, team lead technische diensten, via geert.drooghmans@mondea.be of +32 479 77 02 88.

Deze nieuwsberichten vind je wellicht ook interessant