Search

Hallo, wij zijn MONDEA. Samen maken we publieke en social profit organisaties sterker.

Hoe gaan we te werk? Ontdek onze aanpak

Praktijkcase rond organisatiewaarden op HRM in de overheid

Op donderdag 28 maart vond in het ICC Gent de 13de editie van HRM in de overheid plaats. Het moment om in één dag mee te zijn met HR-trends en -beleid in de Federale en Vlaamse overheid, lokale en provinciale besturen. Poolstok, VVSG en ABB stelden er het HR-kompas voor, een tool die publieke organisaties helpt hun HR-beleid uit te stippelen en te ontwikkelen. Vanuit MONDEA waren we nauw betrokken bij dit traject.

Als sponsor van dit congres hostten we de sessie: “Ontdek de kracht van organisatie-DNA: missie, visie en waarden in actie”. Nele Vandenborre (Stafmedewerker HRM bij IOK Afvalbeheer & dienstverlening) en Els Mertens (Afdelingshoofd P&O bij Lokaal bestuur Lennik) namen ons mee in de trajecten die ze met hun organisatie doorliepen.

Vanuit MONDEA zien we 4 belangrijke fasen in het vormgeven van het DNA van je organisatie.

Els Mertens vertelde over het verhaal dat ze samen met MONDEA vormgaf: “Voor onze organisatie was het bepalen van de organisatiewaarden een belangrijke stap. We kozen voor maximale input van de medewerkers door een voorbereidende opdracht per team, workshops en een digitale bevraging. Dit participatief traject mondde uit in ons KRACHT-verhaal. Heldere communicatie en een krachtige lancering zijn maar twee van de succesfactoren van ons traject.”

Nele Vandenborre duidde hoe zij aan de slag gingen om hun organisatiewaarden verder in de organisatie te verankeren: “We wilden als organisatie absoluut vermijden dat de waarden holle begrippen of enkel een verhaal van het management zou worden. Samen met MONDEA organiseerden we workshops voor al onze medewerkers waarbij we de organisatiewaarden concreet vertaalden op teamniveau. Meer dan 400 personeelsleden dachten op die manier na wat die waarden concreet betekenden in hun dagdagelijkse werk. We legden op die manier een stevige basis om op verder te bouwen.”

“Verankeren van de waarden in de strategie, structuur en systemen van de organisatie enerzijds maar ook in het gedrag van de leidinggevenden én medewerkers anderzijds, zijn cruciale stappen voor een duurzaam lange termijn verhaal."
Sara Temmerman. Teamlead HR bij MONDEA
Sara Temmerman
Team lead HR - MONDEA

Ontdek onze begeleidende presentatie

Powered By EmbedPress

Bekijk onze aftermovie 

Deze nieuwsberichten vind je wellicht ook interessant