Search

Hallo, wij zijn MONDEA. Samen maken we publieke en social profit organisaties sterker.

Hoe gaan we te werk? Ontdek onze aanpak

Van ambtenaar tot Mondeaan: Eva Poelemans

Vroeger actief bij welk lokaal bestuur? Scherpenheuvel-Zichem

Functie bij Scherpenheuvel-Zichem? Van 2008 tot 2017 als stafmedewerker en van 2018 tot 2020 algemeen directeur.

Kennisgebied? Ik heb een vrij breed kennisgebied, mijn oorspronkelijke focus lag vooral op organisatieontwikkeling en kwaliteit. Ondertussen ben ik ook vaak bezig met HR-topics, hierbij coach ik teams en leidinggevenden. Dat doe ik zowel voor lokale besturen als voor een aantal KMO’s. De kruisbestuiving tussen openbare en privé-sector vind ik heel interessant.

Waarom overstap naar Mondea? Toen ik stopte als algemeen directeur was ik op zoek naar een manier om mijn opgebouwde expertise in te zetten zonder gebonden te zijn aan 1 lokaal bestuur. Ik hou van afwisseling, van nieuwe situaties analyseren en bekijken hoe we deze kunnen aanpakken. MONDEA was dus de ideale match.

Wat is er zo leuk aan die overstap? Bij MONDEA werken stuk voor stuk mensen met een hart voor lokale besturen, die ook hun strepen daar hebben verdiend. Je komt terecht in een team enthousiastelingen die weten waarover ze spreken en die niet vies zijn om met hun twee voeten in de praktijk te gaan staan. Door deze gemeenschappelijke achtergrond en visie, is er snel een klik waardoor samenwerken heel vlot loopt.

Is het een evidente keuze? Als je je een civil servant voelt en houdt van afwisseling is het zeker een evidente keuze. Je krijgt de kans om samen met de medewerkers van een lokaal bestuur echte impact te realiseren.

Wat is de grootste uitdaging? Je werkt soms alleen aan een opdracht in tegenstelling tot een lokaal bestuur waar je vaak binnen een dienst werkt met directe collega’s. Ik heb soms wel nood aan een sparring partner, maar gelukkig staan alle Mondeanen snel voor iedereen klaar.

Waarom Mondea? Bij Mondea beperken we ons niet tot het uitschrijven van een mooi advies of een strak plan van aanpak, we gaan ook aan de slag om de verandering in de praktijk te realiseren. Het is die combinatie van theoretische onderbouw en aan de slag gaan in de praktijk die mij heel sterk aanspreekt.

Deze nieuwsberichten vind je wellicht ook interessant