Search

Hallo, wij zijn MONDEA. Samen maken we publieke en social profit organisaties sterker.

Hoe gaan we te werk? Ontdek onze aanpak

Van trainee tot junior Mondeaan: Dries Herseele!

Een aantal maanden geleden kwam Dries onze MONDEA HQ binnengelopen. Recht van de schoolbanken, helemaal klaar voor zijn traineeship bij MONDEA. Dries is jong maar ambitieus, levert knap werk af en staat altijd open voor een goed gesprek. Ook is hij heel nieuwsgierig en leergierig, altijd klaar voor een nieuw avontuur. Een leuke collega, een waardevolle toevoeging aan de MONDEA-familie. Wij vroegen Dries om 5 hoogtepunten van zijn traineeship uit te lichten.

Hemiksem

Mijn eerste opdracht bij MONDEA was meteen een ideale kans om enorm veel te leren. Ik kreeg de kans om Nele Moortgat te ondersteunen in haar rol als Algemeen Directeur ad interim.

Een ideale positie om een lokaal bestuur van binnenuit te leren kennen. Eén van mijn opdrachten was het uitrollen van een fietslease voor het personeel. Een niet te missen kans voor lokale besturen om hun personeel toch een extraatje te kunnen aanbieden in tijden van de war for talent. Het gaf zeer veel voldoening om tegen het einde van de opdracht de eerste gelukkige werknemers op hun nieuwe fiets te zien toekomen aan de prachtige Sint-Bernardusabdij in Hemiksem. 

IOK

Mijn volgende opdracht was, voor een rasechte Kempenaar als ik, een echte thuismatch. Intercommunale IOK had naar aanleiding van haar 60ste verjaardag de interne oefening gemaakt om eens stil te staan bij hun kernwaarden. Hieruit vloeiden haar 5 KOERS-waarden: klantgericht, open, expertise, respect en samen. Ze wilden niet dat de nieuwe KOERS-waarden enkel op papier bestonden maar ook echt doorleefd waren in de organisatie. Een opdracht die MONDEA op het lijf geschreven is. Tijdens workshops gingen we samen met alle werknemers aan de slag met de waarden om ze om te zetten naar concrete gedragingen op de werkvloer.

Fusie Lochristi-Wachtebeke

Vervolgens kreeg ik ook de kans om mee te lopen op het traject van de fusie tussen Lochristi en Wachtebeke. Aangezien ik mijn thesis geschreven had over de partnerkeuze bij gemeentefusies was ik meteen enthousiast! De fusie tussen Lochristi en Wachtebeke was eerst nog een case die ik gebruikt heb voor mijn thesis en daar zit ik dan plots op de eerste rij van de actie. Van theorie recht met de voeten in de praktijk.

Grimbergen

In Grimbergen ging ik, na het plotse wegvallen van een collega, aan de slag op de dienst onderwijs en buurtwerking. Hier mocht ik onder andere een communicatiecampagne op poten zetten om de inwoners van Grimbergen warm te maken voor de taallessen Nederlands van het Agentschap Integratie en Inburgering. Ik voelde me heel welkom in het team, het was fijn samenwerken. Bij mijn vertrek werd ik dan ook beloond met een cadeautje waarvan de naam voor zich spreekt.

Incubator MONDEA

Net na het einde van mijn traineeship was er één van onze tweemaandelijkse incubators. Hier komen we met alle Mondeanen samen en houden we leerrijke workshops. Het leuke weerzien met alle collega’s geeft me altijd een enorme motivatieboost voor de komende weken. Afsluiten deden we door samen te gaan eten in een gezellig restaurantje in het Brusselse. 

Zelf zin om aan een traineeship bij MONDEA te starten? Contacteer ons via jobs@mondea.be.
Of lees de avonturen van Dagmar & Claudia.

Picture of Dries Herseele
Dries Herseele

Dries is zeer enthousiast aan de slag en is van nature uit een netwerker. Hij pakt de zaken meteen vast en legt de juiste lijnen om tot een gedragen oplossing te komen.

Deze nieuwsberichten vind je wellicht ook interessant