In deze driedelige reeks leer je het HR-team van MONDEA kennen. In dit derde en laatste deel gaan we in gesprek met Sara Temmerman, Chantale De Bondt, Nathalie Decuyper en Tom Lefevere.
Vertel eens, wie zijn jullie?
Sara: “Ik ben Sara, woon in Aalst (en eet toevallig ook graag ajuinen!). Ik heb een hart voor HR omdat je vanuit die positie een grote impact kan hebben op de organisatie én elke medewerker.”
Chantale: “Ik hou van het werken met mensen, op een no-nonsense manier, en zoek heel graag verbinding op. Mijn motto? Hoe kunnen we onze krachten als team nog beter bundelen om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten voor de interne en externe klant?”
Nathalie: “Mijn naam is Nathalie, senior consultant HR met een passie voor lokale besturen en alles wat met personeel te maken heeft. What you see is what you get: gedreven, dienstverlenend, ambitieus en authentiek.”
Tom: “Ik ben een kritische, strategische denker die steeds durft te zeggen wanneer iets efficiënter kan. Ik denk liever op de lange termijn, zeker als het gaat over positieve impact creëren.”
Als je één HR-regel zou kunnen veranderen of afschaffen, welke zou dat zijn en waarom?
Sara: “Ik zou tijdsregistratie vervangen door een resultaatgericht werkmodel. Focussen op de output in plaats van gewerkte uren geeft je medewerkers meer autonomie en vertrouwen. Dit verhoogt niet alleen de productiviteit, maar ook de motivatie en verantwoordelijkheid.”
Chantale: “Ik ben het ermee eens: prikken is niet ideaal. Medewerkers moeten in vertrouwen hun uren autonoom kunnen bepalen, binnen duidelijke kaders en in een sfeer van openheid.”
Tom: “Inderdaad! Focussen op resultaten in plaats van werktijd, verhoogt de betrokkenheid, motivatie en productiviteit. Het doel verschuift dan van het volmaken van 38 uur naar het behalen van resultaten.”
Nathalie: “Voor mij mogen we minder louter naar het diploma van een kandidaat kijken, en wat meer naar ervaring. Iedereen heeft een gevulde rugzak met ervaringen en levenswijsheden. Die bestempel je niet per se als professionele ervaring, maar zijn wel relevant.”
Stel dat je één superkracht zou kunnen kiezen die je helpt in je HR-rol, welke zou dat zijn?
Sara: “Met de gave om in de toekomst te kunnen kijken, zou ik het HR-beleid strategisch kunnen afstemmen op toekomstige ontwikkelingen. Zo blijft de organisatie voorbereid op marktveranderingen en interne dynamiek.”
Nathalie: “Ik wil ook graag tijdreizen. Dan kan ik evalueren of mijn huidige HR-acties in de toekomst het effect hebben dat ik voor ogen had. Het zou me helpen om nog betere beslissingen te nemen.”
Tom: “Af en toe onzichtbaar zijn. Dan kan ik mensen en teamdynamieken observeren zonder de normale gang van zaken te verstoren. Dit zou helpen om problemen beter en sneller te identificeren en op te lossen.”
Chantale: “Ik kies voor empathische telepathie. Dan kan ik niet alleen de emoties van medewerkers begrijpen, maar ook snappen wat iemand nodig heeft. Zo kan ik effectiever inspelen op hun behoeften en welzijn.”